Tue. Nov 24, 2020
ћирилица /latinica

“Rajska dolina”: 200 ležajeva, novih 100 radnih mjesta

Autor: FILTER/ M.K.

Na Jahorini je danas svečano otvoren renovirani hotel „Rajska dolina“. Hotel je u vlasništvu Vlade Republike Srpske a u kompletnu adaptaciju i opremanje objekta uloženo je 10 700 000 KM.

U septembru prošle godine Vlada RS usvojila je odluku o renoviranju hotela „Rajska dolina“ . Osim značajnog doprinosa proširenju turističke ponude na Jahorini savremenim objektom, za Republiku Srpsku ” Rajska dolina” ima i istorijsku ulogu.

U hotelu “Rajska dolina” su održane neke od najvažnijih sjednica u istoriji postojanja i rada Narodne skupštine Republike Srpske, među kojima je sjednica na kojoj je razmatran Vens-Ovenov mirovni plan.

„Vlast Republike Srpske je odlučila da se objekat ne privatizuje jer ima istorijski značaj i to ne samo zbog važne sjednice Narodne skupštine, nego i činjenici da je objekat počeo da se gradi 1923. godine. Ovo je sinonim za kontinuitet, ljepotu Jahorine i zato se i zove “Rajska dolina”. Pokazali smo da država može da bude uspješan investitor u ovakve objekte“, rekao je nakon svečanog otvaranja Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Radovan Višković, predsjednik Vlade Srpske poručio je da primjer ovog hotela pokazuje da je Republika Srpska opredijeljena da radi i gradi, bez obzira na krizu.
“U proteklih 10 godina uložili smo više od 100 miliona maraka u olimpijsku planinu Jahorinu i to se vidi. Ko god je ovdje bio prije 10 ili 15 godina i dođe danas, vidi veoma veliku razliku. Sa ponosom mogu reći da je danas Jahorina najveće gradilište u Republici Srpskoj”, istakao je Višković.

Novi hotel na Jahorini značajno je ulaganje za opštinu Pale ali i sve lokalne zajednice na području Istočnog Sarajeva. Jedan od strateških ciljeva razvoja ovog dijela Republike Srpske i velika razvojna šansa je upravo turizam.

Boško Jugović, načelnik opštine Pale rekao je da je opština preuzela uređenje pristupne saobraćajnice, parkinga i prilaza objektu.
“Neka je ovaj objekat na radost svih nas, da služi u zdravlju i veselju i da mnogo gostiju prođe kroz njega“, dodao je Jugović.

Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo posebno je istakao da je veoma važno da se započeti ciklus investicija, koji podrazumijeva i spajanje sa Jahorinom godnolom, nastavi.
„Bitno je da imamo što više gondola ka Jahorini i da sva skijaška struktura ovdje bude u kompletu. Kada to spojimo zajedno sa doprinosom nas iz lokalnih zajednica i privatnog sektora, siguran sam da ćemo svi biti ponosni“, poručio je Ćosić.

Kapacitet hotela je 200 ležajeva, a planirano je zapošljavanje još 100 novih radnika.

Fotografije: seesrpska.com
Filter 2019