“Рајскa долина”: 200 лежајева, нових 100 радних мјеста

Аутор: ФИЛТЕР/ М.K.

На Јахорини је данас свечано отворен реновирани хотел „Рајска долина“. Хотел је у власништву Владе Републике Српске а у комплетну адаптацију и опремање објекта уложено је 10 700 000 KМ.

У септембру прошле године Влада РС усвојила је одлуку о реновирању хотела „Рајска долина“ . Осим значајног доприноса проширењу туристичке понуде на Јахорини савременим објектом, за Републику Српску ” Рајска долина” има и историјску улогу.

У хотелу “Рајска долина” су одржане неке од најважнијих сједница у историји постојања и рада Народне скупштине Републике Српске, међу којима је сједница на којој је разматран Венс-Овенов мировни план.

„Власт Републике Српске је одлучила да се објекат не приватизује јер има историјски значај и то не само због важне сједнице Народне скупштине, него и чињеници да је објекат почео да се гради 1923. године. Ово је синоним за континуитет, љепоту Јахорине и зато се и зове “Рајска долина”. Показали смо да држава може да буде успјешан инвеститор у овакве објекте“, рекао је након свечаног отварања Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ.

Радован Вишковић, предсједник Владе Српске поручио је да примјер овог хотела показује да је Република Српска опредијељена да ради и гради, без обзира на кризу.
“У протеклих 10 година уложили смо више од 100 милиона марака у олимпијску планину Јахорину и то се види. Kо год је овдје био прије 10 или 15 година и дође данас, види веома велику разлику. Са поносом могу рећи да је данас Јахорина највеће градилиште у Републици Српској”, истакао је Вишковић.

Нови хотел на Јахорини значајно је улагање за општину Пале али и све локалне заједнице на подручју Источног Сарајева. Један од стратешких циљева развоја овог дијела Републике Српске и велика развојна шанса је управо туризам.

Бошко Југовић, начелник општине Пале рекао је да је општина преузела уређење приступне саобраћајнице, паркинга и прилаза објекту.
“Нека је овај објекат на радост свих нас, да служи у здрављу и весељу и да много гостију прође кроз њега“, додао је Југовић.

Љубиша Ћосић, начелник општине Источно Ново Сарајево посебно је истакао да је веома важно да се започети циклус инвестиција, који подразумијева и спајање са Јахорином годнолом, настави.
„Битно је да имамо што више гондола ка Јахорини и да сва скијашка структура овдје буде у комплету. Kада то спојимо заједно са доприносом нас из локалних заједница и приватног сектора, сигуран сам да ћемо сви бити поносни“, поручио је Ћосић.

Kапацитет хотела је 200 лежајева, а планирано је запошљавање још 100 нових радника.

Фотографије: seesrpska.com
Filter 2019