Sun. Nov 29, 2020
ћирилица /latinica

Na Jahorini otvoren renovirani hotel “Rajska dolina”

Foto: Vivo studio

Izvor: RTRS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i premijer Republike Srpske Radovan Višković svečano su danas na Jahorini otvorili renovirani hotel “Rajska dolina” u koji je uloženo 10 miliona KM i u vlasništvu je Vlade Srpske.

Dodik je, obraćajući se okupljenima, istakao da je ovo još jedan uspjeh u godini pandemije virusa korona.

– Uspjeli smo da završimo veoma značajan projekat i ovo je način da zaokružimo sve ono što smo ulagali u razne projekte proteklih godina – rekao je Dodik i dodao da su svima poznati potencijali Jahorine.

On je ocijenio da je renoviranje hotela dokaz da i država može da bude investitor u ovakve projekte. “Ovo je dokaz da srpski narod ima istoriju i to treba njegovati”, poručio je srpski član Predsjedništva BiH.

Višković je rekao da Jahorina i “Rajska dolina” ne mogu jedno bez drugog.

– “Rajska dolina” je statusni simbol Jahorine, posebno što je u vlasništvu Vlade Republike Srpske. Ovim smo dokazali da možemo biti dobri domaćini – naglasio je premijer Srpske.

U renoviranje hotela uloženo je 10 miliona KM, a biće zaposleno još 100 novih radnika. Kapacitet hotela je oko 200 ležajeva.

Svečanom otvaranju prisustvovali sz načelnici opština Pale, Trnovo i Istočno Novo Sarajevo Boško Jugović, Dragomir Gagović i Ljubiša Ćosić, direktor Ugostiteljskog servisa Republike Srpske Zoran Čavić, ministri u Vladi Republike Srpske, te zvaničnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

Filter 2019