Kориштењем “СМС сервиса” до потребних информација

Извор: Срна

Полицијска управа Источно Сарајево позива грађане да, због епидемиолошке ситуације, употребом “СМС сервиса” Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске врше увид у документа, те затраже обавјештења и потребне информације.

Грађани слањем поруке на број 091/110-122 могу да изврше увид у статус докумената /лична карта, возачка дозвола, путна исправа/, увид у новчане казне и уплате, изречене казнене бодове, те увид у регистрацију моторних возила, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

У саопштењу се наводи да грађани путем “СМС севиса” могу добити обавјешетње о истеку важења документа, о престанку важења изречених казнених бодова, као и о истеку важења регистрације.

Предуслов за кориштење услуге “СМС сервиса” је да грађанин лично пријави свој број мобилног телефона у организационој јединици МУП-а Републике Српске која је надлежна за издавње личних докумената у мјесту у којем има пријављено пребивалиште, односно боравиште, наводи се у саопштењу.

Пријава броја телефона се може извршити приликом подношења захтјева за издавање неког од личних докумената, регистрације возила или накнадно.

Сервис је омогућен за сва три мобилна оператера која пружају услуге у Републици Српској, а цијена СМС поруке је 0,1 KМ, наводи се у саопштењу.

Детаљне информације о намјени и кориштењу “СМС сервиса” МУП-а Републике Српске доступне су на интернет адреси www.mup.vladars.net.

Filter 2019