Thu. Dec 3, 2020
ћирилица /latinica

Pratimo prvi tv duel kandidata za gradonačelnika

Autor: FILTER/ M.K.

Istočno Sarajevo treba da uđe u novu fazu razvoja kao privredni, univerzitetski, kulturni i turistički centar regije. Zalagaću se za ravnomjeran razvoj grada na cijeloj njegovoj teritoriji. Istakao je ovo Miroslav Lučić, kandidat SDS-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva u uvodu tv duela koji se trenutno emituje na Elta televiziji.

„Uvažavam svaku opštinu i svaka treba da ima centar iz koga će se razvijati ali tako da dolazi do dodira svih razvojnih krugova svake opštine, a da grad ima ulogu sinhronizovanog razvoja kako bismo postigli zajedničke potrebe. Jedna od uspješnih aktivnosti je i sistem video nadzora i to je dobar primjer kako se sufinansiranjem obezbjeđuje zajednički interes. Pred nama je veliki zadatak određivanje mjesta regionalne deponije kako bismo omogućili da stanovnici ne budu opterećeni visokom cijenom odvoza smeća“, rekao je Lučić.

Ljubiša Ćosić, kandidat SNSD-a za gradonačelnika Istočnog Sarajeva u uvodu je istakao da je interes SNSD-a stabilan Grad te da su to pokazali kroz izgradnju zakonodavnog okvira. Podsjetio je da je upravo na inicijativu lokalnog SNSD-a došlo do izmjena Zakona o Gradu Istočno Sarajevo koji je i omogućio direktan izbor gradonačelnika na ovim izborima.

„Istočno Sarajevo vidimo kao ozbiljan centar jer ovdje živi 65 hiljada stanovnika. U RS postoje dva istinska centra a to su Banja Luka i Istočno Sarajevo i nije slučajno što se tu nalaze dva javna univerziteta.
Privreda je ono gdje Gradska uprava treba biti angažovanija. Odnos sa privredom je do sad bio prepušten opštinama. Ići ćemo u izbor privrednika godine i javno privatna partnerstva. Gradska razvojna agencija treba imati daleko aktivniju ulogu. Ne treba nam grad sa institucijama koje su generator rashoda a ne prihoda”, rekao je Ćosić.
Dodao je da se moraju povećati sredstva od PDV-a, a da odnos koji trebaju imati načelnici i gradonačelnik mora biti bolji i organizovaniji.

Filter 2019