Wed. Nov 25, 2020
ћирилица /латиница

Пратимо први тв дуел кандидата за градоначелника

Аутор: ФИЛТЕР/ М.К.

Источно Сарајево треба да уђе у нову фазу развоја као привредни, универзитетски, културни и туристички центар регије. Залагаћу се за равномјеран развој града на цијелој његовој територији. Истакао је ово Мирослав Лучић, кандидат СДС-а за градоначелника Источног Сарајева у уводу тв дуела који се тренутно емитује на Елта телевизији.

„Уважавам сваку општину и свака треба да има центар из кога ће се развијати али тако да долази до додира свих развојних кругова сваке општине, а да град има улогу синхронизованог развоја како бисмо постигли заједничке потребе. Једна од успјешних активности је и систем видео надзора и то је добар примјер како се суфинансирањем обезбјеђује заједнички интерес. Пред нама је велики задатак одређивање мјеста регионалне депоније како бисмо омогућили да становници не буду оптерећени високом цијеном одвоза смећа“, рекао је Лучић.

Љубиша Ћосић, кандидат СНСД-а за градоначелника Источног Сарајева у уводу је истакао да је интерес СНСД-а стабилан Град те да су то показали кроз изградњу законодавног оквира. Подсјетио је да је управо на иницијативу локалног СНСД-а дошло до измјена Закона о Граду Источно Сарајево који је и омогућио директан избор градоначелника на овим изборима.

„Источно Сарајево видимо као озбиљан центар јер овдје живи 65 хиљада становника. У РС постоје два истинска центра а то су Бања Лука и Источно Сарајево и није случајно што се ту налазе два јавна универзитета.
Привреда је оно гдје Градска управа треба бити ангажованија. Однос са привредом је до сад био препуштен општинама. Ићи ћемо у избор привредника године и јавно приватна партнерства. Градска развојна агенција треба имати далеко активнију улогу. Не треба нам град са институцијама које су генератор расхода а не прихода”, рекао је Ћосић.
Додао је да се морају повећати средства од ПДВ-а, а да однос који требају имати начелници и градоначелник мора бити бољи и организованији.

Filter 2019