Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /латиница

Пет медаља шаховском клубу “Гамбит”

Извор: Срна

Омладински шаховски клуб “Гамбит” Пале освојио је двије златне и три сребрене медаље на кадетском и омладинском првенству Републике Српске, одржаном у Требињу.

Такмичење је одржано током викенда у “Граду сунца”, а злато су освојили Софија Мрдић и Алексеј Обућина, а сребро Тара Јокић, Горан Мијић и Ђурђина Гајовић.

Предсједник Омладинског шаховског клуба “Гамбит” Пале Борис Попић рекао је Срни да је на такмичењу учествовало 15 такмичара из овог клуба у категорији од осам до 16 година, те да су остварили одличан резултат.

Попић је навео да су учествовала укупно 102 такмичара из цијеле Републике, а да се њихових пет такмичара пласирало на првенство БиХ, које би требало да буде ускоро одржано у Тузли.

Он је истакао да је њихов клуб послије Шаховског клуба “9. јануар” из Фоче најуспјешнији клуб по броју освојених медаља на овом првенству, заједно са “Гамбит” Бањалука.

“Презадовољан сам залагањем и оствареним резултатом свих наших такмичара, поготово што смо као клуб направили паузу у тренирању више од двије године, због недостатка просторија. Сада када имамо просторије, клуб активно ради са свим узрастима дjеце, а школу шаха, осим мене, води и мајсторски кандидат Влајко Станишић”, рекао је Попић.

Према његовим ријечима, шаховски клуб “Гамбит” тренутно ради са више од 25 полазника шаха, разврстаних у три групе по нивоу знања.

Попић је рекао да су, нажалост, на подручју града Источно Сарајево једини који раде са дjецом, па се надају да ће ускоро и други клубови са подручја града покренути школу шаха.

Filter 2019