Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /latinica

Milunović: U opštinu Pale uloženo više od 12 miliona KM

Izvor: Srna

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da Vlada Srpske u opštinu Pale do sada uložila više od 12 miliona KM, a najveći dio tih sredstava usmjeren je na zapošljavanje i samozapošljavanje, između ostalog, i boračkih kategorija.

Milunović je, nakon razgovora sa načelnikom opštine Pale Boškom Jugović, rekao je da je za socijalno zbrinjavanje radnika uloženo više od četiri miliona KM, a za stambeno zbrinjavanje 133 boračkih porodica 2.150.000 KM.

On kaže da je na sastanku bilo riječi o javnom pozivu resornog ministarstva za stambeno zbrinjavanje na koji se prijavilo 58 porodica.

“U toku je procedura. Očekujem da u narednoj godini Vlada Republike Srpske obezbijedi sredstva ili dio sredstava za početak stambenog zbrinjavanja ovih porodica”, naveo je Milunović.

On je najavio da će na Palama biti uređen prostor oko zgrade za boračke kategorije za čiju izgradnju je prije deset godina resorno ministarstvo izdvojilo sredstva.

“Opština Pale je obezbijedila sredstva da se sanira kanalizaciona mreža i uredi prostor oko zgrade, a ukoliko ne to bude dovoljno, resorno ministarstvo stoji na raspolaganju da se problem stanara što prije riješi”, rekao je Milunović.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da je na sastanku razgovarano o održavanju zgrada u nadležnosti opštine u kojima su smještene porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi.

On dodaje da je dogovoreno da opština Pale sanira kanalizacionu mrežu i uredi prostor oko zgrade u kojoj žive boračke kategorije.

Nakon održanog sastanka, Milunović i Jugović posjetili su rekonstruisani spomenik narodnom heroju Milanu Simoviću, te položili vijence poginulim borcima Narodno oslobodilačkog rata /NOR/.

Vijence su položili i predstavnici paljanske Boračke organizacije, SUBNOR-a, kao i potomci učesnika NOR-a.

Filter 2019