Mon. Nov 23, 2020
ћирилица /латиница

Милуновић: У општину Пале уложено више од 12 милиона КМ

Извор: Срна

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић рекао је да Влада Српске у општину Пале до сада уложила више од 12 милиона КМ, а највећи дио тих средстава усмјерен је на запошљавање и самозапошљавање, између осталог, и борачких категорија.

Милуновић је, након разговора са начелником општине Пале Бошком Југовић, рекао је да је за социјално збрињавање радника уложено више од четири милиона КМ, а за стамбено збрињавање 133 борачких породица 2.150.000 КМ.

Он каже да је на састанку било ријечи о јавном позиву ресорног министарства за стамбено збрињавање на који се пријавило 58 породица.

“У току је процедура. Очекујем да у наредној години Влада Републике Српске обезбиједи средства или дио средстава за почетак стамбеног збрињавања ових породица”, навео је Милуновић.

Он је најавио да ће на Палама бити уређен простор око зграде за борачке категорије за чију изградњу је прије десет година ресорно министарство издвојило средства.

“Општина Пале је обезбиједила средства да се санира канализациона мрежа и уреди простор око зграде, а уколико не то буде довољно, ресорно министарство стоји на располагању да се проблем станара што прије ријеши”, рекао је Милуновић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић рекао је да је на састанку разговарано о одржавању зграда у надлежности општине у којима су смјештене породице погинулих бораца и ратни војни инвалиди.

Он додаје да је договорено да општина Пале санира канализациону мрежу и уреди простор око зграде у којој живе борачке категорије.

Након одржаног састанка, Милуновић и Југовић посјетили су реконструисани споменик народном хероју Милану Симовићу, те положили вијенце погинулим борцима Народно ослободилачког рата /НОР/.

Вијенце су положили и представници паљанске Борачке организације, СУБНОР-а, као и потомци учесника НОР-а.

Filter 2019