Tue. Nov 24, 2020
ћирилица /латиница

Запослени у “Електродистрибуцији” измирили дуг за струју дјеци чији је отац недавно преминуо

Извор: Срна

Управа “Електродистрибуције” Пале данас је, у сарадњи са синдикалном организацијом и запосленим, организовала прикупљање финансијских средстава за измирење дуга за електричну енергију у домаћинству у којем живи двоје малољетне дјеце, чији је отац недавно преминуо усљед инфекције вирусом корона.

Директор “Електродистрибуције” Пале Ацо Станишић појаснио је да Статут предузећа не даје могућност отписа дуга овог домаћинства, те су одлучили да прикупе средства и људским гестом помогну овој дјеци који живе сами и боре се са тешким животом.

“У овој активности подржале су нас и колеге из филијале Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске. Наше мало некоме је много, а осигурати безбрижно одрастање и школовање нашој дјеци заједнички је задатак свих нас”, написао је Станишић на свом Инстаграм профилу.

Данас је и Центар за социјални рад Пале отворио намјенски текући рачун у Новој банци за прикупљање донација за ово двоје малољетника, како би им створили колико-толико сигурније окружење и бар дијелом ублажили недостатак оца за ког су били веома везани.

Претходно су одређени и старатељи овој дјеци.

Filter 2019