Thu. Nov 26, 2020
ћирилица /latinica

Apel Centra za socijalni rad Pale: Obratite se nama

ISTOČNO NOVO SARAJEVO, 9. APRILA /SRNA/ - Direktor Centra za socijalni rad Istočno Novo Sarajevo Srđan Baralić.

Saopštenje za javnost Centra za socijalni rad Pale prenosimo u cjelosti.

“Koristimo priliku da pozdravimo sve dobre ljude koji su se uključili da pomognu porodici i zamolimo javnost, koja se u značajnoj mjeri uključila u podršku, tj. mldb. djeci čiji je otac preminuo usljed infekcije virusa Korona, da je nakon postavljanja staratelja izvršeno otvaranje namjenskog tekućeg računa za potencijalno prikupljanje donacija za ovu porodicu, kako bi im stvorili koliko-toliko sigurnije okruženje i barem dijelom ublažili nedostatak oca za kog su bili veoma vezani. Ovo je, između ostalog, učinjeno i jer smo dobili potvrde iz kabineta premijera Vlade RS i načelnika opštine Pale da žele da podrže napore da se djeci obezbijedi ono što je potrebno.
U prethodnoj sedmici smo vrlo teško kontrolisali različite objave koje su se pojavile na društvenim mrežama, a razumjevajući da su imali namjeru da pomognu, ipak dolazilo i do narušavanja propisa, kao i Kodeksa za štampu i online medije (član 11.) koji se odnose na zaštitu identiteta mldb. djece, a naročito kada je riječ o djeci pod starateljstvom. U želji da pomognu, jedan broj ljudi i djece su pokrenuli niz aktivnosti u prikupljanju donacija, pa se pojavila situacija da su djeca „zatrpana“ prehrambenim paketima i ostalim donacijama, a da će jedan dio toga ostati i neiskorišten.
Kako nam je važno da sinhronizujemo sve aktivnosti u zbrinjavanju djece, kao i da se spriječi svaka moguća zloupotreba, pozivam zainteresovana pravna i fizička lica da se obrate JU Centru za socijalni rad Pale (dežurni telefon: 065/595-469) za sve potrebne informacije.

Namjenski tekući račun: 555-700-00507466-73 otvoren kod Nove banke a. d. Banja Luka.

Filter 2019