Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /латиница

Апел Центра за социјални рад Пале: Обратите се нама

ИСТОЧНО НОВО САРАЈЕВО, 9. АПРИЛА /СРНА/ - Директор Центра за социјални рад Источно Ново Сарајево Срђан Баралић.

Саопштење за јавност Центра за социјални рад Пале преносимо у цјелости.

“Користимо прилику да поздравимо све добре људе који су се укључили да помогну породици и замолимо јавност, која се у значајној мјери укључила у подршку, тј. млдб. дјеци чији је отац преминуо усљед инфекције вируса Корона, да је након постављања старатеља извршено отварање намјенског текућег рачуна за потенцијално прикупљање донација за ову породицу, како би им створили колико-толико сигурније окружење и барем дијелом ублажили недостатак оца за ког су били веома везани. Ово је, између осталог, учињено и јер смо добили потврде из кабинета премијера Владе РС и начелника општине Пале да желе да подрже напоре да се дјеци обезбиједи оно што је потребно.
У претходној седмици смо врло тешко контролисали различите објаве које су се појавиле на друштвеним мрежама, а разумјевајући да су имали намјеру да помогну, ипак долазило и до нарушавања прописа, као и Кодекса за штампу и online медије (члан 11.) који се односе на заштиту идентитета млдб. дјеце, а нарочито када је ријеч о дјеци под старатељством. У жељи да помогну, један број људи и дјеце су покренули низ активности у прикупљању донација, па се појавила ситуација да су дјеца „затрпана“ прехрамбеним пакетима и осталим донацијама, а да ће један дио тога остати и неискориштен.
Како нам је важно да синхронизујемо све активности у збрињавању дјеце, као и да се спријечи свака могућа злоупотреба, позивам заинтересована правна и физичка лица да се обрате ЈУ Центру за социјални рад Пале (дежурни телефон: 065/595-469) за све потребне информације.

Намјенски текући рачун: 555-700-00507466-73 отворен код Нове банке а. д. Бања Лука.

Filter 2019