Thu. Nov 26, 2020
ћирилица /latinica

Nastavljaju se akcije za pomoć Saši i Kristini

Autor: FILTER/ V.Č., M.K.

Kutija za prikupljanje novčanih sredstava za pomoć našim sugrađanima Saši i Kristini Kubura biće postavljena na šetalištu. Paljani će imati priliku da daju svoj doprinos sutra u periodu od 10 do 18 časova. Brat i sestra, oboje maloljetni, žive sami nakon iznenadne smrti oca koji je bio njihov jedini staratelj.

Iz Centra za socijalni rad Pale saopšteno je da je Centar, kako je to definisano zakonskim propisima, odredio staratelja za posebne slučajeve koji vodi brigu o njima, a trenutno je u toku i procedura otvaranja namjenskog računa na koji će biti uplaćivana sredstva na ime pomoći koju je, u prvom redu, najavila opština Pale, odnosno načelnik Boško Jugović .

Veliki broj humanih ljudi se uključio u akciju i za sada su Saša i Kristina zbrinuti kada su u pitanju namirnice.

Grupa volontera koja organizuje akciju pomoći i u svakodnevnoj je komunikaciji sa djecom, apeluje na građane da im za sada ne nose namirnice. Ono što im je sada prioritet su garderoba i obuća. Saša nosi L veličinu i 42 broj obuće, a Kristina S veličinu i broj 38.

Takođe, potrebno je organizovati akciju čišćenja kuće jer je kuća trenutno higijenski neuslovna za život. Bilo bi poželjno nabaviti namještaj za dvije spavaće sobe, kao i uređenje kompletne kuhinje i toaleta.Krečenje i reparaciju vodoinstalatera su takođe obezbjedili humani aktivisti.

Svi koji žele da pomognu Saši i Kristini mogu se javiti na broj volontera 066 935 309, kako bi provjerili šta im je trenutno najpotrebnije.

Takođe, organizovaće se akcija čišćenja i dezinfekcije kuće pa je potreban što veći broj volontera.

Filter 2019