Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

Настављају се акције за помоћ Саши и Кристини

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч., М.К.

Кутија за прикупљање новчаних средстава за помоћ нашим суграђанима Саши и Кристини Кубура биће постављена на шеталишту. Паљани ће имати прилику да дају свој допринос сутра у периоду од 10 до 18 часова. Брат и сестра, обоје малољетни, живе сами након изненадне смрти оца који је био њихов једини старатељ.

Из Центра за социјални рад Пале саопштено је да је Центар, како је то дефинисано законским прописима, одредио старатеља за посебне случајеве који води бригу о њима, а тренутно је у току и процедура отварања намјенског рачуна на који ће бити уплаћивана средства на име помоћи коју је, у првом реду, најавила општина Пале, односно начелник Бошко Југовић .

Велики број хуманих људи се укључио у акцију и за сада су Саша и Кристина збринути када су у питању намирнице.

Група волонтера која организује акцију помоћи и у свакодневној је комуникацији са дјецом, апелује на грађане да им за сада не носе намирнице. Оно што им је сада приоритет су гардероба и обућа. Саша носи Л величину и 42 број обуће, а Кристина С величину и број 38.

Такође, потребно је организовати акцију чишћења куће јер је кућа тренутно хигијенски неусловна за живот. Било би пожељно набавити намјештај за двије спаваће собе, као и уређење комплетне кухиње и тоалета.Кречење и репарацију водоинсталатера су такође обезбједили хумани активисти.

Сви који желе да помогну Саши и Кристини могу се јавити на број волонтера 066 935 309, како би провјерили шта им је тренутно најпотребније.

Такође, организоваће се акција чишћења и дезинфекције куће па је потребан што већи број волонтера.

Filter 2019