Sun. Nov 29, 2020
ћирилица /latinica

Brat i sestra trebaju našu pomoć

Autor: FILTER/ V.Č.

Naši sugrađani Saša Kubura (17) i njegova sestra Kristina (15) nalaze se u teškoj situaciji i potrebna im je naša pomoć.

Saša i Kristina nedavno su ostali bez oca koji se starao o njima, a majka ih je napustila još davno. Sa 100 KM dječijeg dodatka Saša i Kristina ne uspijevaju obezbijediti osnovne namirnice, a zima koja je pred nama predstavlja im još jedan problem jer im se nedavno pokvarila peć na pelet.

Oboje maloljetni, žive u staroj i trošnoj kući u Podvitezu udaljeni 5 km od Pala. Kristina kaže da joj je sada najpotrebnija garderoba i nada se da će riješiti problem sa peći na pelet jer vrijeme postaje sve hladnije i bliži se zima. Uprkos svim nedaćama koje su ih pogodile, i Saša i Kristina redovno pohađaju školu i ne gube volju i ambiciju da se školuju.

Želju da pomognu svojim drugovima izrazili su Sašini drugovi iz razreda koji su im lično, i uz pomoć dobrih ljudi, pružili pomoć u najneophodnijim stvarima za sada, hrani i ogrevu.

Međutim, ovi hrabri i humani mladići Slavko i Luka, uz pomoć trećeg drugara, ne zaustavljaju se na tome. Kažu, učiniće sve što je u njihovoj moći kako bi svojim drugarima obezbijedili osnovne uslove za normalan život.
“Ovim putem pozivamo sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu kako bi Kristini i Saši bar privremeno olakšali život i svakodnevnicu”.

U toku je otvaranje žiro računa na koji će građani moći da uplate novac za pomoć Saši i Kristini Kubura, do tada donirajte novac u kutijama predviđenim za to ili nazovite njihove drugove, oni će vas uputiti šta im je sve potrebno da bi mogli da žive, uče i raduju se kao i njihovi vršnjaci. Broj telefona Sašinog prijatelja: 065/264-351 (Slavko).

Filter 2019