Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /латиница

Брат и сестра требају нашу помоћ

Аутор: ФИЛТЕР/ В.Ч.

Наши суграђани Саша Кубура (17) и његова сестра Кристина (15) налазе се у тешкој ситуацији и потребна им је наша помоћ.

Саша и Кристина недавно су остали без оца који се старао о њима, а мајка их је напустила још давно. Са 100 КМ дјечијег додатка Саша и Кристина не успијевају обезбиједити основне намирнице, а зима која је пред нама представља им још један проблем јер им се недавно покварила пећ на пелет.

Обоје малољетни, живе у старој и трошној кући у Подвитезу удаљени 5 км од Пала. Кристина каже да јој је сада најпотребнија гардероба и нада се да ће ријешити проблем са пећи на пелет јер вријеме постаје све хладније и ближи се зима. Упркос свим недаћама које су их погодиле, и Саша и Кристина редовно похађају школу и не губе вољу и амбицију да се школују.

Жељу да помогну својим друговима изразили су Сашини другови из разреда који су им лично, и уз помоћ добрих људи, пружили помоћ у најнеопходнијим стварима за сада, храни и огреву.

Међутим, ови храбри и хумани младићи Славко и Лука, уз помоћ трећег другара, не заустављају се на томе. Кажу, учиниће све што је у њиховој моћи како би својим другарима обезбиједили основне услове за нормалан живот.
“Овим путем позивамо све људе који су у могућности да помогну како би Кристини и Саши бар привремено олакшали живот и свакодневницу”.

У току је отварање жиро рачуна на који ће грађани моћи да уплате новац за помоћ Саши и Кристини Кубура, до тада донирајте новац у кутијама предвиђеним за то или назовите њихове другове, они ће вас упутити шта им је све потребно да би могли да живе, уче и радују се као и њихови вршњаци. Број телефона Сашиног пријатеља: 065/264-351 (Славко).

Filter 2019