Стиже нам још један љубичасти новембар

И ове године Удружење родитеља пријевремено рођене дjеце у Републици Српској “Мрвице” ће организовати низ активности обједињених у манифестацији под називом “Љубичасти новембар”. Централне активности ће се одржати 17. новембра када се обиљежава Међународни дан пријевремено рођене дjеце.

Због тренутне епидемилошке ситуације ове године удружење “Мрвице” неће организовати донаторско вече нити било какве скупове који окупљају већи број чланова. Ипак нашли су начин да се “Љубичасти новембар” одржи, те да и ове године подсјете јавност на све оно што ови мали хероји пролазе на почетку свог живота. Једна од најзначајнијих активности биће представљање сликовнице “Чудесни мали хероји” чију промоцију Удружење планира 17. новембра.

Сликовница је настала у оквиру пројекта “Чаробни мрвичасти свијет”. Текст за сликовницу написала је мама једног пријевремено рођеног дjечака, док су илустрације за књигу урађене по инструкцијама родитеља пријевремено рођене дjеце.
“Kрајем прошле године аплицирали смо на позив “Подршка дjетињству” који су објавили УниKредит фондација и УниKредит банка. На наше велико задовољство добили смо подршку. Овај пројекат омогућио нам је да припремимо сликовницу коју смо већ дуго жељели објавити”, истиче новоизабрана предсједница удружења “Мрвице”, Милева Мировић Танић.

“Све активности, ове године, фокусиране су на наше чланове. За наше малишане организовали смо часове пливања јер знамо колико је подршка њиховом физичком развоју битна. Током новембра припремили смо и циклус едукативних радионица које ће се одржати онлајн. Сви чланови удружења добиће бесплатно примјерак сликовнице “Чудесни мали хероји” као и дидактичке играчке.” истиче Танићева.

Ова година ће бити посебна и по томе што ће, поред Бањалуке, Источног Сарајева, Лакташа и Градишке, Удружење организовати активности у Билећи, Требињу и Фочи. “17. новембар је за нас посебан дан и обиљежићемо га традиционално уз донацију симболичних поклона за неонатолошка одjељења, посјету споменику ’12 беба’ те пуштање балона у спомен на ‘мрвице’ које више нису са нама”, поручује на крају Милева.

Filter 2019