Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /latinica

Miroslav Lučić: Ne gazim svoju riječ

Izvor: Glas Srpske

Došlo je vrijeme da se promijeni ambijent u Republici Srpskoj i uvjeren sam da će se to najbolje pokazati u Istočnom Sarajevu, gdje očekujem pobjedu koalicije SDS-PDP u svim opštinama u sastavu grada, kao i pobjedu u trci za gradonačelnika, kaže kandidat ove koalicije za gradonačelnika Istočnog Sarajeva Miroslav Lučić.

On smatra da je aktuelna vlast na nivou Srpske potpuno izgubila kompas u vođenju Republike i da zato očekuje pobjedu u Istočnom Sarajevu i to, kako kaže, rezultatom 7:0.

– U svom programu sam definisao pitanja koja najviše interesuju naše stanovnike, a to je poboljšanje životnog standarda svih kategorija – kaže Lučić za “Glas Srpske”.

Šta je okosnica Vaše kampanje?

LUČIĆ: Okosnica kampanje će biti upravo na onome što se nalazi u programu. Zalažem se za očuvanje našeg Univerziteta u Istočnom Sarajevu, za poboljšanje privrednog ambijenta i poboljšanje statusa boračkih kategorija, a na listi prioriteta su demografska politika, kao i oblasti kulturnog i sportskog života. Želimo da napravimo jednu manifestaciju koja će se zvati “Ljeto u Istočnom Sarajevu”, a sport kao veoma bitnu djelatnost želimo da podignemo na mnogo viši nivo.

Zašto da građani glasaju za Vas?

LUČIĆ: Mislim da sam u nekom ranijem periodu pokazao i dokazao koliko sam privržen Istočnom Sarajevu. Nastojao sam da budem podjednako podrška stanovnicima svih opština u sastavu grada Istočno Sarajevo, bez obzira na to što dolazim iz Istočne Ilidže. Sve moje odluke i inicijative išle su u tom smjeru, jer sam želio da svi stanovnici grada osjete da mi je stalo do njih. Zbog funkcija na kojima sam do sada bio jako dobro znam koje su potrebe i grada i njegovih stanovnika.

Čime garantujete da ćete ispuniti obećanja?

LUČIĆ: Ne gazim svoju riječ i to sam pokazao u nekom ranijem periodu, kada je to bilo mnogo teže i kada je trebalo, prije svega, ostati čovjek. Uvijek sam držao riječ i to je i osnovni razlog zbog kojeg vjerujem da će mi moji sugrađani ponovo ukazati povjerenje.

Koji su prvi potezi koje ćete povući ako dobijete podršku birača?

LUČIĆ: Prvo ću sjesti sa načelnicima svih opština da definišemo prioritete i korake koje treba zajednički da preduzmemo. Dakle, moja misija je da okupim sve načelnike, jer smatram da treba da funkcionišemo kao jedan tim i da radimo na poboljšanju uslova života svih naših građana.

Filter 2019