Tue. Dec 1, 2020
ћирилица /latinica

PALE: Potpisan ugovor o dodjeli zemljišta za izgradnju zgrade Policijske uprave

Izvor:SRNA

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i načelnik opštine Pala Boško Jugović potpisali su danas ugovor kojim je ova lokalna zajednica dodijelila MUP-u Srpske zemljište za potrebe izgradnje savremenog objekta Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Ministar Lukač je, nakon potpisivanja ugovora, rekao da je riječ o objektu od pet hiljada kvadratnih metara, da je završeno idejno rješenje, dok je glavni projekat u izradi i da se nadaju da će sljedeće godine obezbijediti sredstva kako bi gradnja počela.

Lukač je istakao da će biti potrebno određeno vrijeme da se izgradi savremen objekat, koji će, kako kaže, riješiti položaj i sjedište Policijske uprave na Palama za cijelo Istočno Sarajevo.

Ministar unutrašnjih poslova kaže da je sa načelnikom Jugovićem razgovarao o svim temama koje su bitne za ovu opštinu, te ukazao na posebno dobru saradnju između Policijske uprave Istočno Sarajevo i opštine Pale, što se ogleda i u projektima koje će zajedno realizovati u budućem periodu.

Lukač je naveo da je sa Jugovićem razgovarao i o izgradnji objekta policijske stanice na Jahorini jer je MUP-u veoma bitno da tamo imaju stanicu polcije, posebno u zimskom period ali i ljetnjem, s obzirom da na planini boravi mnogo turista.

“To je bukvalno jedan grad sa mnogo ljudi koji dolaze sa svih strana. Svi turisti u bilo kom turističkom centru žele da se osjećaju bezbjedno i zadatak naše policije je da im to obezbijedi. Uz pomoć opštine Pale i uz sve projekte svakao ćemo to uspjeti da uradimo”, istakao je Lukač.

Jugović je rekao da se završava izrada projektne dokumentacije i svega što je potrebno da bi se počelo sa izgradnjom modernog objekta Policijske uprave, koji će finansirati MUP i Vlada Srpske.

On je naveo da je sa ministrom Lukačem razgovarao i o izgradnji objekta Policijske stanice na Jahorini.

“Jahorina se razvija svaki dan sve više, dolazi mnogo turista i policija je neophodna na planini. Obezbijedili smo određena sredstva i radimo projektnu dokumentaciju. Izgradnja objekta koštaće 500.000 KM”, rekao je Jugović.

On je naveo da je sa Lukačom razgovarao i o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji na području Pala, da su analizirali situaciju u vezi pandemije virusa korona, kao i o radu inspekcijskih organa.

Jugović je dodao da je to bio samo jedan od sastanaka u nizu koji će doprinijeti daljoj saradnji MUP-a Srpske i lokalne uprave.

Načelnik opštine Pale je pohvalio rad Policijske uprave Istočno Sarajevo na čelu sa načelnikom Branimirom Šehovcem.

“Mi smo tu da zajedno realizujemo sve projekte koji se tiču bezbjednosti i boljeg života građana opštine Pale”, rekao je Jugović.

Lukač je prije sastanka sa načelnikom opštine posjetio Policijsku upravu Istočno Sarajevo gdje je razgovarao sa načelnikom Branimirom Šehovcem i njegovim saradnicima.

Filter 2019