Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Потписан уговор о додјели земљишта за изградњу зграде Полицијске управе

Извор:СРНА

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач и начелник општине Пала Бошко Југовић потписали су данас уговор којим је ова локална заједница додијелила МУП-у Српске земљиште за потребе изградње савременог објекта Полицијске управе Источно Сарајево.

Министар Лукач је, након потписивања уговора, рекао да је ријеч о објекту од пет хиљада квадратних метара, да је завршено идејно рјешење, док је главни пројекат у изради и да се надају да ће сљедеће године обезбиједити средства како би градња почела.

Лукач је истакао да ће бити потребно одређено вријеме да се изгради савремен објекат, који ће, како каже, ријешити положај и сједиште Полицијске управе на Палама за цијело Источно Сарајево.

Министар унутрашњих послова каже да је са начелником Југовићем разговарао о свим темама које су битне за ову општину, те указао на посебно добру сарадњу између Полицијске управе Источно Сарајево и општине Пале, што се огледа и у пројектима које ће заједно реализовати у будућем периоду.

Лукач је навео да је са Југовићем разговарао и о изградњи објекта полицијске станице на Јахорини јер је МУП-у веома битно да тамо имају станицу полције, посебно у зимском период али и љетњем, с обзиром да на планини борави много туриста.

“То је буквално један град са много људи који долазе са свих страна. Сви туристи у било ком туристичком центру желе да се осјећају безбједно и задатак наше полиције је да им то обезбиједи. Уз помоћ општине Пале и уз све пројекте свакао ћемо то успјети да урадимо”, истакао је Лукач.

Југовић је рекао да се завршава израда пројектне документације и свега што је потребно да би се почело са изградњом модерног објекта Полицијске управе, који ће финансирати МУП и Влада Српске.

Он је навео да је са министром Лукачем разговарао и о изградњи објекта Полицијске станице на Јахорини.

“Јахорина се развија сваки дан све више, долази много туриста и полиција је неопходна на планини. Обезбиједили смо одређена средства и радимо пројектну документацију. Изградња објекта коштаће 500.000 КМ”, рекао је Југовић.

Он је навео да је са Лукачом разговарао и о актуелној безбједносној ситуацији на подручју Пала, да су анализирали ситуацију у вези пандемије вируса корона, као и о раду инспекцијских органа.

Југовић је додао да је то био само један од састанака у низу који ће допринијети даљој сарадњи МУП-а Српске и локалне управе.

Начелник општине Пале је похвалио рад Полицијске управе Источно Сарајево на челу са начелником Бранимиром Шеховцем.

“Ми смо ту да заједно реализујемо све пројекте који се тичу безбједности и бољег живота грађана општине Пале”, рекао је Југовић.

Лукач је прије састанка са начелником општине посјетио Полицијску управу Источно Сарајево гдје је разговарао са начелником Бранимиром Шеховцем и његовим сарадницима.

Filter 2019