Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

Министарство просвјете и културе: Од понедјељка на РТРС-у настава за ђаке који су у изолацији

Извор: Срна

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да ће од понедјељка, 9. новембра, почети настава на даљину за ученике чије школе затраже такав начин извођења наставе, као и за ученике који због мјере изолације наставу нужно прате од куће.

Тривићева је напоменула да је, за сада, извођења наставе на даљину затражила Основна школа “Вук Караџић” у Новом Граду, због немогућности организовања наставе у школи јер је забиљежена већа одсутност наставника због самоизолације.

Она је појаснила да је у сарадњи са Радио-телевизијом Републике Српске (РТРС) већ почело снимање наставних садржаја.

Тривићева је подсјетила да се један од закључака Републичког штаба за ванредне ситуације односи на остављање могућности школама и локалним штабовима да затраже другачији вид извођења наставе, уколико то буду налагали развој или озбиљност епидемиолошке ситуације у њиховој средини.

Она је нагласила да се настава у школама у Републици Српској тренутно одвија уз придржавање свих превентивних мјера с циљем заштите здравља ученика и наставника.

– Имамо 0,001 одсто заражених ученика на популацију од 130.000 у Републици Српској, али је повећана самоизолација наставника – навела је Тривићева.

Додала је да Министарство свакодневно прати ситуацију и да ни у једној школи нема ширења вируса са ученика на ученика, већ је углавном ријеч о породичним контактима.

Filter 2019