Wed. Dec 2, 2020
ћирилица /latinica

Digitalna platforma DEMOS-a koju su osmislili Paljani

Izvor: FILTER

Prije nekoliko dana u Banjaluci je predstavljeno idejno rješenje DEMOS-a za predstavljanje programa i kandidata građanima u skladu sa aktuelnim epidemiološkim mjerama.
Građani će skeniranjem bar koda koji se nalazi na lecima DEMOS-a sa izbornim listama saznati sve što ih zanima o ovoj političkoj partiji na veb platformi www.demos2020.com

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović je rekao da je projekat urađen zahvaljujući mladim ljudima iz DEMOS-a koji su na ovaj način dali doprinos kampanji u vrijeme kada je po svemu neuobičajna.
On je zahvalio mladima koji su mjesecima radili na ovakom projektu, te napomenuo kako je prihvaćeno da se u ovoj kampanju ponudi nešto inovativno, što do sada niko nije uradio, da na bezbjedan način predstave kandidate, političku opciju i program građanima, bez ugrožavanja života i zdravlja ljudi.

Koordinator KEP tima DEMOS-a Danka Ignjatović istakla je da je osnovna ideja da se letak uručuje bez direktnog kontakta, ostavljanjem na kvaku svakog domaćinstva. Ona je pojasnila da je platforma “Demos2020” cijeli koncept i precizno osmišljen veb sajt na kojoj se nalaze novosti, događaji, ali i svi optštinski i gradski odbori i kandidati.

Platformu osmislili Paljani

Mladi Paljani zaslužni su za ideju i realizaciju platforme i uvezivanje promotivnog materijala sa zvaničnim sajtom kampanje DEMOS-a. Tim mladih koji je mjesecima radio na realizaciji svoj ideje predvodi Stefan Lakić.

“Zbog situacije sa virusom korona, došao sam na ideju da kompletnu kampanju vodimo onlajn, sa što manje fizičkog kontakta kako bismo zaštitili zdravlje građana i naših aktivista”, kaže Stefan na početku razgovora.
Veb platforma je osmišljena i funkcioniše tako što pokriva cijelu Republiku Srpsku. Na jednom mjestu, kroz filtriranje gradova i opština, možete pogledati sve o kandidatima i pročitati novosti.


“Posebno bih istakao to da svi posjetioci imaju mogućnost interakcije sa nama, mogu nas bilo šta pitati, predložiti nam kako da poboljšamo naš rad, te se takođe mogu učlaniti onlajn”, dodaje Stefan koji je i autor novog flajera kojim se preko QR koda dolazi do pomenute veb platforme.

“Odlučili smo da na ovaj način komuniciramo sa našim sugrađanima zbog aktuelnih epidemioloških mjera ali i da ne bismo ometali stanovnike koji nisu zainteresovani ili nemaju vremena za promocije političkih programa.”

Stefan poručuje da ovakvim načinom kampanje DEMOS želi da pozove i ostale političke partije da kroz promociju svog programa, u godini kada se borimo sa pandemijom, pripaze na zdravlje građana.

Takođe, da u narednim kampanjama daju građanima više slobode i mogućnosti da pogledaju njihove programe na ovaj način.
“Želim da napomenem da su kompletnu tehničku realizaciju radili mladi programeri iz Pala na čelu sa Milicom Furtulom. Nakon što sam sve osmislio do detalja, oni su preuzeli na sebe tehnički dio i uspješno ga realizovali uz minimalna ulaganja. To nam govori da uz znanje, mlade i obrazovane ljude možemo realizovati dosta kvalitetnih ideja u budućnosti”, zaključuje Stefan.

Filter 2019