Sat. Nov 28, 2020
ћирилица /латиница

Дигитална платформа ДЕМОС-а коју су осмислили Паљани

Извор: ФИЛТЕР

Прије неколико дана у Бањалуци је представљено идејно рјешење ДЕМОС-а за представљање програма и кандидата грађанима у складу са актуелним епидемиолошким мјерама.
Грађани ће скенирањем бар кода који се налази на лецима ДЕМОС-а са изборним листама сазнати све што их занима о овој политичкој партији на веб платформи www.demos2020.com

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић је рекао да је пројекат урађен захваљујући младим људима из ДЕМОС-а који су на овај начин дали допринос кампањи у вријеме када је по свему неуобичајна.
Он је захвалио младима који су мјесецима радили на оваком пројекту, те напоменуо како је прихваћено да се у овој кампању понуди нешто иновативно, што до сада нико није урадио, да на безбједан начин представе кандидате, политичку опцију и програм грађанима, без угрожавања живота и здравља људи.

Kоординатор KЕП тима ДЕМОС-а Данка Игњатовић истакла је да је основна идеја да се летак уручује без директног контакта, остављањем на кваку сваког домаћинства. Она је појаснила да је платформа “Демос2020” цијели концепт и прецизно осмишљен веб сајт на којој се налазе новости, догађаји, али и сви оптштински и градски одбори и кандидати.

Платформу осмислили Паљани

Млади Паљани заслужни су за идеју и реализацију платформе и увезивање промотивног материјала са званичним сајтом кампање ДЕМОС-а. Тим младих који је мјесецима радио на реализацији свој идеје предводи Стефан Лакић.

“Због ситуације са вирусом корона, дошао сам на идеју да комплетну кампању водимо онлајн, са што мање физичког контакта како бисмо заштитили здравље грађана и наших активиста”, каже Стефан на почетку разговора.
Веб платформа је осмишљена и функционише тако што покрива цијелу Републику Српску. На једном мјесту, кроз филтрирање градова и општина, можете погледати све о кандидатима и прочитати новости.


“Посебно бих истакао то да сви посјетиоци имају могућност интеракције са нама, могу нас било шта питати, предложити нам како да побољшамо наш рад, те се такође могу учланити онлajн”, додаје Стефан који је и аутор новог флајера којим се преко QR кода долази до поменуте веб платформе.

“Одлучили смо да на овај начин комуницирамо са нашим суграђанима због актуелних епидемиолошких мјера али и да не бисмо ометали становнике који нису заинтересовани или немају времена за промоције политичких програма.”

Стефан поручује да оваквим начином кампање ДЕМОС жели да позове и остале политичке партије да кроз промоцију свог програма, у години када се боримо са пандемијом, припазе на здравље грађана.

Такође, да у наредним кампањама дају грађанима више слободе и могућности да погледају њихове програме на овај начин.
“Желим да напоменем да су комплетну техничку реализацију радили млади програмери из Пала на челу са Милицом Фуртулом. Након што сам све осмислио до детаља, они су преузели на себе технички дио и успјешно га реализовали уз минимална улагања. То нам говори да уз знање, младе и образоване људе можемо реализовати доста квалитетних идеја у будућности”, закључује Стефан.

Filter 2019