Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /латиница

ШЕШЛИЈА: У ковид одјељењу 70 пацијента, 9 на респираторима

Извор: СРНА

У Болници “Србија” у Источном Сарајеву у ковид одјељењу је 70 пацијента обољелих од вируса корона, од којих је девет прикључено на респираторе, док је око 30 медицинских радника одсутно с посла – што због позитивног налаза, што због контакта са зараженом особом, рекао је Срни директор ове здравствене установе Небојша Шешлија.

Шешлија је рекао да свакодневно у Болници “Србија” буде хоспитализовано између пет и 10 пацијената којима је потребно болничко лијечење.

“Морали смо радити на додатном проширењу капацитета како би били хоспиталзовани сви пацијенти којима је неопходно болничко лијечење. Сада имамо девет пацијената на респиратору, а има их још за које је извијесно да ће бити прикључени“, рекао је Шешлија.

Он је рекао да је ситуација изузетно компликована будући да велики број пацијената у ову здравствену установу долази на прегледе и рентгенско снимање плућа, јер не могу доћи на ред у домовима здравља у својим локалним заједницама.

“То нам ствара додатни проблем, али сви који су дошли затражити љекарску помоћ у нашој установи су збринути и пружена им је медицинска услуга”, нагласио је Шешлија.

Због погоршане епидемиолошке ситуације и повећаног обима посла, каже Шешлија, у наредних десет дана биће рађени само хитни оперативни захвати, а биће и смањен број амбулантних прегледа.

Он је замолио грађане за стрпљење и изразио увјерење да ће се епидемиолошка ситуација за десетак дана стабилиозовати.

Filter 2019