Mon. Nov 30, 2020
ћирилица /латиница

Срби за Србе: Помозимо породици Батинић из Источног Сарајева

Извор: Паљанске новости

Породицa Батинић, коју чине отац Љубан, мајка Сњежана и њихово четворо дјеце: Ивана (8), Јана (7), те близанци Иван (5) и Јована (5), живе од дјечијег додатка у износу од 197.00 КМ, те повремених физичких послова.

Хуманитарна организација „Срби за Србе“, током недавне посјете породици, установила је да је потребно промијенити столарију и реновирати купатило на кући у којој живе Батинићи, те да, зарађујући за основне животне потребе, породица нема довољно финансијских средстава да заврше реновирање и створе пристојне услове за живот.

„Отац Љубан и мајка Сњежана због недостатка посла нису сјели и прекрстили руке, већ предузимају све могуће кораке како би дјеци омогућили колико-толико пристојне услове за живот. Веома су вриједни, сију башту, имају свиње и пилиће, чиме прехрањују своју дјечицу. Такође, породица додатно приходује бавећи се перутањем пилића. То све је таман довољно да испуне неке основне животне потребе, али да би извели подухват попут израђивања новог купатила и замјене столарије немају никакве финансијске могућности. Дакле, потребно им је ново купатило, нова столарија и кревети за близанце“, наводи се на званичној Интернет страници ове организације.

Уколико сте у могућности да помогнете нашим суграђанима, позовите хуманитарни број организације „Срби за Србе“: 17763 (цијена 2.00 КМ) или  уплатите своју донацију на жиро рачун: 5620128130024158 НЛБ банка (уз напомену за породицу Батинић), док остале начине за помоћ можете пронаћи на донаторској платформи организације.

„То је за вас мали подухват, а за мале Батиниће велики корак напријед. Будимо ту за наш подмладак, јер су они НАША БУДУЋНОСТ“, апелују „Срби за Србе“.

Filter 2019