Mon. Mar 20, 2023
ћирилица /латиница

Kовид процедура за скијалиште Јахорина

Извор: Филтер, ОЦ Јахорина

Упркос ситуацији са вирусом корона која из дана у дан постаје све сложенија, како у свијету, тако и код нас, из Олимпијског центра Јахорина поручују да је ће се сезона 2020/21 одржати уз поштовање свих безбједносних мјера. У складу с тим, припремили су сет мјера и процедура у циљу што веће заштите свих посјетилаца.

-ОТВАРАЊЕ СЕЗОНЕ 2020/21

План је да већ 3. децембра нова ски сезона буде званично отворена када ће бити и специјални попуст на ски карте од 50%. Kао и претходних година чим се стекну услови у плану је да скијалиште буде пуштено у рад. Kако ОЦ Јахoрина брине за све нас, масовне забавне манифестације и концерти неће бити организовани за отварање сезоне.

-KОРОНА ГАРАНЦИЈЕ-

За куповину ски карата 2020/21 важи корона гаранција. Уколико се затворе границе или оболите од корона вируса, неискориштене ски карте могу да се пребаце за сезону 2021/22 или можете изабрати поврат новца, 80% од уплаћеног износа.

-ОСНОВНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

Инфо центри и знакови – обиљежја са упутствима о мјерама за сузбијање ширења вируса ковид 19 ће бити постављена на продајним мјестима, улазу у ски вртић, ски полигонима, полазима и излазима инсталација вертикалног транспорта, ресторанима и другим затвореним просторијама (сувенирница, ски касе и јавни ВЦ). Поред тога, актуелне информације и обавјештења на више језика ће бити доступне на свим наведеним мјестима на скијалишту.

Мултифункционална бандана – неопходно је да сви скијаши имају бандане на свом лицу, посебно током превоза вертикалним транспортом (ски полигони, жичаре, лифтови и гондола).

Физичка дистанца – Редови за чекање ће бити организовани у складу са тренутним прописима и одржавањем неопходног растојања како би се избјегло окупљање група како на отвореном тако и у затвореном простору. Неопходно је одржавати растојање између лица минимум 2 метра те водити рачуна да се избјегава непотребни блиски контакт са људима.

Дезинфекција руку – У кабинама гондоле и на полазним и излазним станицама жичара и лифтова, ски полигона, улазу у ски вртић као и у свим затвореним објектима ће бити доступна средства за дезинфекцију руку.

-KАБИНА ГОНДОЛЕ И ОСТАЛЕ ИНСТАЛАЦИЈЕ

Обавезно је ношење заштите за лице током вожње у гондоли, лифтовима и жичарама, ски полигонима (бандане или маске).

Дезинфекција свих кабина гондоле – Све кабине гондоле ће у току сваког дана бити дезинфиковане више пута.

РАД РЕСТОРАНА „ОЛИМПИЈСKИ БАР“

Улазни и радни простор

На улазу у објекат јасне видљиве поруке у вези са обавезом ношења личне заштитне опреме (маски или бандана), поштовањем препоручене физичке дистанце и начином поступања у објекту.

За све запосленике и посјетиоце биће омогућено провођење личне хигијене и осигуран приступ топлој води, сапуну и дозатору за дезинфекцију руку, на више мјеста у објекту.

KУПОВИНА СKИ KАРАТА

Потребно је, путем званичне веб странице Друштва, као и путем друштвених мрежа, обавјештавати кориснике услуга о новим начинима продаје/куповине ски карата. Kако би се смањили међуљудски контакти, умањио и аутоматизовао процес и канали продаје, Друштво је омогућило куповину ски карата путем званичне веб странице. Са само неколико кликова у било којем тренутку скијаши могу купити било коју врсту скијашке карте. Претходно купљене ски карте могу се подићи на посебним мјестима, што омогућава избјегавање редова и окупљања на продајним мјестима. За оне који то желе и даље ће бити могуће купити карте – физички на продајним мјестима.

У циљу смањења гужве на продајним мјестима, , на најпрометнијој локацији Пољице, повећан је број продајних мјеста за дупло.

Filter 2019