Thu. Oct 29, 2020
ћирилица /латиница

Кнежевић: Стабилизовано снабдијевање струјом, нема разлога за петицију

Извор: СРНА

Управник електродистрибутивне Радне јединице Соколац Срђан Кнежевић изјавио је данас да је од 9. септембра на подручју те општине дошло до стабилизовања стања у снабдијевању електричном енергијом, посебно на 10-киловолтном далеководу “Унис”, на коме су током августа, према подацима из “Електропреноса”, била 24 испада.

Кнежевић је изјавио да од 12. септембра, када је отклоњен проблем на том далеководу, није било ниједног испада, те да је за реконструкцију дијела овог далековода од Сокоца до Подроманије, “Електродистрибуција” Пале уложила 10.000 КМ.

Кнежевић тврди и да у Сокоцу није било прекида у електроснабдијевању, те да нема разлога за потписивање петиције “За нормално снабдијевање потрошача електричном енергијом”, коју је организовао Општински одбор СДС-а.

Он је оцијенио да је одлазак активиста СДС-а од куће до куће политички маркетинг и пријевремена предизборна кампања

Кнежевић сматра да се проблеми око снабдијевања потрошача електричном енергијом на подручју општине Соколац, нагомилани годинама, не могу рјешавати произвољним изјавама преко друштвених мрежа и појединих медија, већ пословним разговорима са представницима паљанске “Електродистрибуције”, у оквиру које дјелује и Радна јединица Соколац.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица рекао је да проблем квалитетног и редовног снабдијевања електричном енергијом у овој локалној заједници траје већ дуже вријеме.

Он је рекао да је петицију о “нормалном снабдијевању” потрошача струјом у овој локалној заједници потписало 95 одсто домаћинстава и негира да је “петиција” дио политичког маркетинга, тврдећи да се локална заједница овим питањем бавила све вријеме.

– Ми ћемо истрајати на овоме, не буде ли ријешено онда ћемо ићи у грађанску непослушност –  рекао је Бјелица.

Filter 2019