Thu. Oct 22, 2020
ћирилица /латиница

Доналд и Меланија Трамп позитивни на вирус корона

Извор: Танјуг

Предсједник САД Доналд Трамп саопштио је да су он и прва дама Америке Меланија Трамп позитивни на вирус корона.

Он је вијест потврдио на свом “Твитер” налогу, неколико часова након што се сазнало да је заражен вишерангирани помоћник америчког предсједника.

“Вечерас смо прва дама САД и ја тестирани и позитивни смо на ковид 19. Одмах ћемо започети самоизолацију и процес опоравка. Заједно ћемо проћи кроз ово”, истакао је Трамп.

Објава америчког предсједника услиједила је недуго након што је он потврдио да је његов помоћник Хоуп Хикс била позитивна на ковид 19.

Према извјештајима медија, она је у више наврата путовала са предсједником САД у посљедње вријеме, укључујући у уторак, 29. септембра, када је одржана дебата са предсједничким кандидатом Џозефом Бајденом у Кливленду, пренијела је “Раша тудеј”.

Доктор Америчког председника Доналда Трампа у Белој кући Шон Конли изјавио је данас да ће председник наставити да обавља своје дужности без икаквих сметњи, а након што је сазнао да је позитиван на вирус ковид-19.

Како је рекао, и Трамп и његова супруга Меланија се сада осећају добро и планирају да остану код куће, односно у Белој кући током опоравка, преноси АП.

Наводи се да је Трамп након сазнања да има корона вируса отказао пут на Флориду, где је данас требало да има скуп, али је у свом распореду задржао претходно планирани подневни телефонски позив о подршци угроженим старијим особама оболелим од ковида-19.

Filter 2019