Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Југовић и Ђого потписали Декларацију, Вуковић се није појавио

Извор: Срна

Кандидат за начелника општине Пале на предстојећим локалним изборима испред СНСД-а Бошко Југовић и независни кандидат Марко Ђого потписали су данас Декларацију о фер и поштеним локалним изборима.

Југовић је након потписивања рекао новинарима да је овај документ стратешка ствар која треба да каналише кампању и да буде у корист становника Пала, који треба да препознају кандидате који воде фер кампању, без икакве принуде, куповине гласова и свега осталог што би могло утицати на изборе.

Он је додао да је важно и да се средства информисања понашају непристрасно и да дају могућност свим кандидатима да покажу оно што је најбоље за грађане, те изнесу свој програм.

“Почетак кампање на овај начин је нешто што даје снагу и наду да ће на подручју општине Пале избори бити спроведени на фер и коректан начин и да ће сви имати шансу да изнесу своје програме на најбољи могући начин. Нека побиједи најбољи”, поручио је Југовић, који је и актуелни начелник општине Пале и пожелио и својим противкандидатима много успјеха и среће.

Независни кандидат за начелника општине Пале Ђого рекао је да је иницирао потписивање паљанске декларације и захвалио Југовићу што се усагласио са њеним садржајем, те оцијенио да је то јако добра ствар за општину.

“Битно је да се пошаље позитивна порука прије почетка кампање, јер без обзира на наше политичке разлике, гдје имамо три политичке групе субјеката, првенствено, цивилизовани смо људи и можемо водити кампању на фер и поштен начин, како Декларација и налаже”, истакао је Ђого.

Према његовим ријечима, у Декларацији се наводи да не подржавају куповину гласова, уцјењивање радним мјестима, не подржавају обећавање будућег запослења у јавном сектору ако знају да тамо нема мјеста, нити говор мржње, омаловажавање политичких противника, пуштање лажних анкета или сличне појаве.

Он је позвао грађане да у што већем броју изађу на изборе.

Ђого је рекао да ће кандидат ПДП-а и СДС-а за начелника општине Пале Ненад Вуковић, који је данас такође требао да потпише Декларацију, али се није појавио, накнадно потписати тај документ.

Filter 2019