Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /латиница

Југовић: “Док смо ми радили, ДНС је мешетарио”

Извор: ФИЛТЕР/ М.К.

Општински одбор СНСД-а Пале није изненађен синоћном одлуком овдашњег ДНС да подржи кандидата опозиције за начелника општине Пале, јер је то очекиван, иако ничим изазван потез и сада је све јасно на паљанској политичкој сцени.

Рекао је ово данас Бошко Југовић, предсједник ОО СНСД-а Пале.

“ОО ДНС је синоћ само озваничио оно што већ дуго и подмукло раде, користећи јавна средства и позиције за личну и јавну промоцију, што је била и остала њихова једина политика, с обзиром на то да нису имали нити имају програм. Сада је тога доста и то више неће моћи да раде”, рекао је Југовић.

Додао је да СНСД чврсто стоји на позицији сарадње са искреним,сигурним и оданим коалиционим партнерима и нема ни најмањи разлог да своје стратешке планове мијења ни за милиметар.

“Наше политике су се овдје потпуно разликовале, ми смо радили, градили и бавили се видљивим развојем општине Пале, док је ДНС мешетарио и покушавао да дође до кадровских атрактивних позиција зарад интереса неколицине појединаца, док им је интерес грађана Пала на који се позивају био секундарна ствар. Такво понашање смо толерисали вођени искључиво жељом да не реметимо коалицију на републичком нивоу”, навео је Југовић.

Од синоћ, СНСд према ДНС у Палама немам никакву обавезу и покренуће процедуру смјене њихових кадрова на локалном нивоу, док од Владе Републике Српске очекује да смијени кадрове ДНС које је на позиције делегирао са подручја општине Пале, саопштио је Југовић.

“На томе инстистирамо јер смо уступцима на свим нивоима власти константно покушавали да створимо фер партнерски однос, а добијали смо неискреност и њихове погрешне потезе који су се импутирали искључиво СНСД-у. СНСД најоштрије осуђује јавно бахаћење присталица ДНС у Палама и синоћње узнемиравање поштених и нормалних грађана Пала и никада неће стати иза било каквих манифестација којима се демонстрира својеврсна сила и бахатост”, изјавио је Југовић.

Поручио је да ОО СНСД са искреним коалиционим партнерима наставља даље, са намјером да послије бројних урађених послова настави и са реализацијом великих капиталних пројеката, уз подршку Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва Милорада Додика.

Filter 2019