Sat. Mar 25, 2023
ћирилица /латиница

Цвијановић: Пале су срце живота Републике Српске

Извор: Срна

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да су Пале срце живота Републике Српске.

“Велико ми је задовољство што данас на Палама могу да видим резултате рада начелника Општине /Бошка Југовића/ и његове администрације. Оно што је важно јесте да је општински буџет стабилан и да општина стабилно функционише, те да имамо стабилност и у оквиру локалног парламента”, изјавила је Цвијановићева новинарима.

Она је истакла да је све то заједно, уз подршку Владе Републике Српске и других републичких институција, допринијело да становници Пала данас живе у једном сасвим другачијем амбијенту и сви који овдје долазе са стране могу да виде те промјене набоље.

“Ми смо задовољни развојем Пала јер је овдје срце живота Републике Српске и веома је важно да становници ове локалне заједнице добију све оно што им је потребно. Видјели смо данас да се овдје интензивно гради нови објекат вртића, и ту ћемо заједно кроз средства локалне заједнице, Владе Републике Српске и средстава предсједника Републике интервенисати и завршити тај објекат на радост наших родитеља и малишана на Палама”, поручила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, на Палама ће бити настављене активности на реконструкцији и обнови инфраструктурних објеката, укључујући и Дом здравља, као и остале капацитете које је неопходно реновирати.

Предсједник Републике је констатовала да визија развоја Пала постоји и потврдила да ће наставити да подржава ту визију, као и све добре пројекте планиране за наредни период, а који се односе на локалну комуналну и саобраћајну инфраструктуру, као и улагање у васпитно-образовне и културне институције.

“Подршка Владе и мене лично неће изостати, биће и даље присутна на Палама”, поручила је Цвијановићева.

Предсједник Републике разговарала је данас са руководством ове локалне заједнице на челу са начелником општине Бошком Југовићем о реализацији развојних пројеката и изградњи локалне инфраструктуре.

Југовић је рекао новинарима да је током посјете предсједника Српске Палама разговарано о реализацији инвестиционих пројеката које општина спроводи, као и о утицају епидемије вируса корона на пуњење буџета општине и реализацију свих сегмената пословања општине, почевши од субвенција, подстицаја, стипендија, пронаталитетне политике.

“У сваком случају можемо бити задовољни”, навео је Југовић.

Он је рекао да у наредном периоду на подручју општине Пале треба да буду реализовани пројекти који су већ потписани, додајући да је једина мана тренутно недостатак инвеститора и њихова велика заузетост на простору Сарајевско-романијске регије.

Југовић је истакао да се може очекивати да сви пројекти буду реализовани на вријеме.

Приликом обиласка радова на изградњи нове зграде вртића, предсједник Републике дружила се са малишанима обданишта “Бубамара” који су јој том приликом поклонили букет цвијећа

Filter 2019