Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /latinica

Trebević: Promocija planinarenja i zdravog života

Izvor: SRNA

Tradicionali slet planinara na Trebeviću danas je okupio oko 150 ljubitelja prirode i zdravog života, a među njima je bio i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić.

Ćosić je rekao da je, uprkos specifičnim uslovima prouzrokovanim epidemijom virusa korona, ali uz poštovanje mjera i preporuka nadležnih epidemiloloških organa, odziv učesnika na ovom, 12. po redu, planinarskom sletu danas bio izuzetno veliki.

On je istakao da ova opština godinama podržava sve aktivnosti Planinarskog društva “Trebević”, zajedno sa lokalnim ustanovama i preduzećima, prije svega “Vodovod i kanalizacija” Istočno Sarajevo, čiji je direktor Jovan Katić.

“To su naši ljudi koji promovišu zdrav život u našoj lokalnoj zajednici, a svi mi Trebević kao planinu doživljavamo kao mjesto simbolike i jedinstva sa susjednim opštinama”, rekao je Ćosić Srni.

Prema njegovim riječima, opština Istočno Novo Sarajevo do sada je sa oko 35.000 KM podržala rekonstrukciju planinarskog doma na Čelini, iako se ovaj objekat nalazi na teritoriji susjedne opštine Istočni Stari Grad.

“Ove godine ćemo, uprkos otežanim uslovima, izdvojiti dodatnih 15.000 KM za unutrašnje uređenje ove jedinstvene planinarske kuće. To neće biti kraj naše pomoći, jer uskoro nastavljamo i sa podrškom aktivnostima na eksternom uređenju ovog planinarskog kompleksa, kao i zacrtanim aktivnostim Planinarskog društva “Trebević”, najavio je Ćosić.

Filter 2019