Fri. Mar 31, 2023
ћирилица /латиница

Требевић: Промоција планинарења и здравог живота

Извор: СРНА

Традиционали слет планинара на Требевићу данас је окупио око 150 љубитеља природе и здравог живота, а међу њима је био и начелник општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић.

Ћосић је рекао да је, упркос специфичним условима проузрокованим епидемијом вируса корона, али уз поштовање мјера и препорука надлежних епидемилолошких органа, одзив учесника на овом, 12. по реду, планинарском слету данас био изузетно велики.

Он је истакао да ова општина годинама подржава све активности Планинарског друштва “Требевић”, заједно са локалним установама и предузећима, прије свега “Водовод и канализација” Источно Сарајево, чији је директор Јован Катић.

“То су наши људи који промовишу здрав живот у нашој локалној заједници, а сви ми Требевић као планину доживљавамо као мјесто симболике и јединства са сусједним општинама”, рекао је Ћосић Срни.

Према његовим ријечима, општина Источно Ново Сарајево до сада је са око 35.000 КМ подржала реконструкцију планинарског дома на Челини, иако се овај објекат налази на територији сусједне општине Источни Стари Град.

“Ове године ћемо, упркос отежаним условима, издвојити додатних 15.000 КМ за унутрашње уређење ове јединствене планинарске куће. То неће бити крај наше помоћи, јер ускоро настављамо и са подршком активностима на екстерном уређењу овог планинарског комплекса, као и зацртаним активностим Планинарског друштва “Требевић”, најавио је Ћосић.

Filter 2019