Соколац: Четврти фестивал изворног српског пјевања

Извор: Срна

Четврти фестивал изворног српског пјевања биће одржан данас на Сокоцу, а за учешће се пријавило 35 изворних група, пет гуслара и један фрулаш.

Координатор овог пројекта Недељко Жугић рекао је Срни да ће Фестивал бити одржан уз поштовање свих мјера заштите Републичког и општинског Штаба за ванредне ситуације због пандемије вируса корона, тако да у затвореном простору неће бити окупљено више од 50 лица, а изворне групе ће наступати према утврђеној сатници без могућности дужег задржавања у просторији.

Жугић је нагласио да је циљ пројекта очување српске баштине са подручја из којих изворне групе долазе, уз нагласак на пјевове, упјевавања и натпјевавања.

Према његовим ријечима, овај фестивал ће суфинансирати Министарство спољних послова Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, са око 2.480 КМ.

Жугић је истакао да пројекат подразумијева јавну продукцију на првој интернет телевизији “Људи говоре”, чији је оснивач.

Манифестација “Соколац 2020” одржава се у оквиру пројекта Удружења за информативно културну дјелатност “Свети Сава” са Пала, у партнерству са соколачким Културно-умјетничким друштвом “Завичај”.

Фестивал ће почети у 10.00 часова етно-ресторану “Кум”.

Filter 2019