Приредбом обиљежен почетак недјеље дјетета

Извор: СРНА

Приредбом и проглашењем најчитаоца, те додјелом признања за најбољи најбољи литерарни рад и најбољу илустрацију Матична библиотека Источно Сарајево данас обиљежава манифестацију Недјеља дјетета, која се традиционално одржава у првој седмици мјесеца октобра.

Вршилац дужности директора Матичне библиотеке Источно Сарајево Наташа Кулашинац изјавила је да је Дјечије одјељење поводом Недјеља дјетета организовала приредбу како би се дјеци омогућило да се чује и њихов глас.

“Дјеци смо дали прилику да се чује њихов глас, да се види гдје припадају и како се сналазе у овој новој епидемиолошкој ситуацији која их је задесила. Недјеља дјетета обиљежава се кроз адекватан културно-забавни програм уз све мјере епидемиолошке заштите”, рекла је Кулашинац.

Она је истакла да је Дјечије одјељење Матичне библиотеке организовала ове године и проглашење најчитаоца до шестог разреда основне школе, те од шестог до осмог разреда.

“Прогласили смо и побједнике за најбољи литерарни рад и најбољу илустрацију коју су дјеца радили на тему читање. Наш мото је – читај да порастеш – и на тај начин привлачимо дјецу како би од малих ногу завољела књиге, читање и библиотеку”, додала је Кулашинац.

Приредбу са рецитацијама и пјесмама припремио је млади глумац и пјесник Михајло Витор, који је изразио задовољство одзивом дјеце и њиховом спремношћу да учествују у обиљежавању “Дјечије недјеље”.

“Кроз шалу и игру смо припремили програм. Дјеца су јако добра у Дјечијој библиотеци јер с њима раде добри људи”, рекао је Витор.

Љетни најчиталац, у категорији до шестог разреда основне школе, Селена Марија Брајовић, која је ово признање добила јер је прочитала 34 књиге каже да је највише заинимају бајке и дјечија поезија и да јој много значи признање које је добила.

У категорији од шестог до девет разреда основне школе најчиталац је Лена Јововић, а признање за најбољи литерарни рад освојила је Александра Гајић.

Прва недјеља у октобру традиционално се обиљежава као Недјеља дјетета с циљем да се кроз различите манифестације укаже на значај препознавања потреба сваког дјетета и адекватног реаговања у свим ситуацијама у којима се дјеца нађу током одрастања.

Filter 2019