Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /latinica

Potpisani ugovori o zapošljavanju 136 lica

Izvor: Srna

Zavod za zapošljavanje Republike Srpske potpisao je ugovore sa 74 poslodavca za zapošljavanje 136 lica iz opštine Istočno Novo Sarajevo, što je više od 10 odsto od ukupnog broja nezaposlenih u ovoj lokalnoj zajednici.

Direktor Zavoda Miroslav Vujičić rekao je novinarima da je u ovoj ustanovi evidentirano oko 1.290 nezaposlenih lica sa područja opštine Istočno Novo Sarajevo, te da Zavod, zajedno sa poslodavcima, na ovaj način direktno pomaže u zapošljavanju.

“Danas smo upoznali poslodavce i o projektu koji ćemo raspisati na narednoj sjednici, a koji je isključivo namijenjen za zapošljavanje boračke kategorije. Vjerujem da će poslodavci, pored svih, pokazati interesovanje i za naš naredni projekat”, izjavio je Vujičić.

Vlasnik Stomatološke ordinacije “Stanojević” Mihael Stanojević izrazio je zadovoljstvo zbog višegodišnje dobre saradnje sa Zavodom za zapošljavanje i današnjim potpisivanjem ugovora za prijem novih radnika.

“U proteklim godinama primali smo i pripravnike i radnike na neodređeno vrijeme u različitim kategorijama. U slučaju pojave nekog problema, Zavod je uvijek bio veoma susretljiv i pomagao u njegovom rješavanju. Vjerujem da ćemo našu saradnju nastaviti”, rekao je Stanojević.

Direktor Predškolske ustanove “Patrijarh Pavle” u Istočnom Novom Sarajevu Nikola Ašanin ovaj program smatra izuzetno značajnim, navodeći da na ovom području nema dovoljno stručno osposobljenih vaspitača za rad u predškolskim ustanovama.

“Poslodavci i druge predškolske ustanove nisu u mogućnosti da sami finansiraju obučavanje radnika za rad u ovim ustanovama. Zato nam je finansijska podrška Zavoda za zapošljavanje veoma značajna”, rekao je Ašanin.

On je naveo da je u ustanovi koju vodi dragocjen svaki radnik koji, obučavajući se i stručno osposobljavajući za samostalan rad u struci, može pomoći u vaspitno-obrazovnom radu.

Filter 2019