Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

Потписани уговори о запошљавању 136 лица

Извор: Срна

Завод за запошљавање Републике Српске потписао је уговоре са 74 послодавца за запошљавање 136 лица из општине Источно Ново Сарајево, што је више од 10 одсто од укупног броја незапослених у овој локалној заједници.

Директор Завода Мирослав Вујичић рекао је новинарима да је у овој установи евидентирано око 1.290 незапослених лица са подручја општине Источно Ново Сарајево, те да Завод, заједно са послодавцима, на овај начин директно помаже у запошљавању.

“Данас смо упознали послодавце и о пројекту који ћемо расписати на наредној сједници, а који је искључиво намијењен за запошљавање борачке категорије. Вјерујем да ће послодавци, поред свих, показати интересовање и за наш наредни пројекат”, изјавио је Вујичић.

Власник Стоматолошке ординације “Станојевић” Михаел Станојевић изразио је задовољство због вишегодишње добре сарадње са Заводом за запошљавање и данашњим потписивањем уговора за пријем нових радника.

“У протеклим годинама примали смо и приправнике и раднике на неодређено вријеме у различитим категоријама. У случају појаве неког проблема, Завод је увијек био веома сусретљив и помагао у његовом рјешавању. Вјерујем да ћемо нашу сарадњу наставити”, рекао је Станојевић.

Директор Предшколске установе “Патријарх Павле” у Источном Новом Сарајеву Никола Ашанин овај програм сматра изузетно значајним, наводећи да на овом подручју нема довољно стручно оспособљених васпитача за рад у предшколским установама.

“Послодавци и друге предшколске установе нису у могућности да сами финансирају обучавање радника за рад у овим установама. Зато нам је финансијска подршка Завода за запошљавање веома значајна”, рекао је Ашанин.

Он је навео да је у установи коју води драгоцјен сваки радник који, обучавајући се и стручно оспособљавајући за самосталан рад у струци, може помоћи у васпитно-образовном раду.

Filter 2019