Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /латиница

Потписани уговори о запошљавању 122 лица

Извор: Срна

Уговоре вириједне 650.000 КМ потписао је данас Завод за запошљавање Републике Српске са 64 послодавца са подручја општине Источна Илиџа, који ће путем овог програма запослити 122 незапослена лица.

Директор Завода за запошљавање Републике Српске Мирослав Вујичић рекао је, новинарима у Источном Сарајеву, да ће на овај начин бити запослено 10 одсто незапослених лица која су на евиденцији Завода за запошљавање општине Источна Илиџа.

“Иако се криза изазвана вирусом корона одразила и на Завод, овим чином завршавамо потпуну реализацију програма и остаје још да послодавци приме незапослена лица у складу са уговорима”, рекао је Вујичић.

Он је поручио да је Завод и даље опредијељен да финансира пројекте запошљавања и тако помогне смањењу незапослености у Републици Српској.

Јавна здравствена установа Болница “Србија” у Источном Сарајеву аплицирала је за пројекте запошљавања приправника и приправника дјеце погинулих бораца.

Директор Болнице Небојша Шешлија рекао је да је предност дата дефицитарним занимањима, те да ће у овој здравственој установи припрванички стаж обавити дипломирани микробиолог, дипломирани инжењер радиологије, те дипломирани генетичари.

“Ријеч је о пет општих приправника и два приправника која су дјеца погинулих бораца. Овом приликом ћемо им помоћи да стекну неопходна искуства, а они који оставе најбољи утисак сигурно ће и остати у нашој установи”, рекао је Шешлија.

Шешлија је рекао да ће Болница уговоре са приправницима потписати у наредних пет или шест дана.

Filter 2019