Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /латиница

Помоћ за више од 3.600 породица широм БиХ

Exif_JPEG_420

Захваљујући фонду солидарности USAID је кроз мировни пројекат ПРО-Будућност обезбиједио пакете хране и хигијенских потрепштина у вриједности 190.000 KМ за 3680 породица широм БиХ које су највише угрожене пандемијом вируса Ковид-19.

Пакети ће бити подијељени у 72 локалне заједнице у којима дјелује пројекат ПРО-Будућност који проводи Catholic Relief Services (CRS) заједно са партнерима.

Помоћ је намијењена најугроженијим категоријама друштва – мањинама, старијим особама, самохраним мајкама, особама са инвалидитетом, те за 26 удружења жртава рата из Сарајева, Завидовића, Добоја, Маглаја, Братунца, Приједора, Вареша, Дервенте, Добој Југа, Мостара, Тешња, Требиња, Вишеграда, Травника, Рогатице и Сребренице.

На захтјев локалних заједница и удружења жртава рата обезбијеђено је и око 100 пакета пелена за дјецу и 260 пакета пелена за одрасле.

Од почетка пандемије вируса Ковид-19 кроз USAID пројекат ПРО-Будућност више од 2.000 породица широм БиХ примило је храну и основне хигијенске потрепштине, а бројна удружења и установе добиле су неопходна дезинфекцијска средства, шиваће машине, материјале за маске и постељину за изолаторије.

ПРО-Будућност (Повјерење, разумијевање, одговорност за будућност) је USAID пројекат изградње мира и повјерења међу грађанима и грађанкама свих етничких и вјерских скупина у БиХ. Активности се проводе у више од 70 локалних заједница, а пројекат у континуитету ради са младима, удружењима, вјерским заједницама и лидерима, медијима, политичким лидерима, те различитим нивоима институција власти, који ће заједнички допринијети бољем разумијевању грађана БиХ.

Filter 2019