Thu. Jun 13, 2024
ћирилица /латиница

Пале: Почела санација и уређење корита Миљацке

Извор: Срна

На Палама је данас почела санација и уређење дијела корита ријеке Миљацке, а вриједности радова износи 300.000 КМ.

Општина Пале за овај пројекат издвојила је 100.000 КМ, а предузеће “Воде Српске” 200.000 КМ.

Начелник општине Бошко Југовић захвалио је директору предузећа “Воде Српске” Мирославу Миловановићу за разумијевање и подршку, као и најављени наставак сарадње на реализацији будућих важних пројеката на подручју Пала.

“На уређењу корита Миљацке није било озбиљнијих санационих радова још од 1983. године. Ми на овај начин показујемо одговорност и озбиљност, те рјешавамо још један дугогодишњи проблем који се тиче свих наших грађана, а поготово оних који живе у приобалном дијелу Миљацке”, рекао је Југовић Срни.

Он је подсјетио да је локална заједница недавно окончала све законске процедуре и потписала уговор са извођачем радова и надзорним органима, и тако створила услове да се крене у практичну реализацију овог пројекта.

Југовић је истакао да ће општина Пале наставити са инвестицијама, те реализовати и пројекат уређења корита Репашнице, уз паралелну изградњу недостајуће канализационе мреже на том локалитету.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com