Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

ПАЛЕ: Потписани уговори по програмима запошљавања и самозапошљавања из 2020. године.

Аутор: ФИЛТЕР/В.Ч.

У сали Скупштине општине Пале потпсисани су уговори између ЈУ Завод за запошљавање Републике Српске и послодаваца са подручја општине Пале и општине Источни Стари Град.


Овај уговор потписало је 83 послодавца са подручја општине Пале и на тај начин биће запослено 113 незапослених лица са евиденције Завода за запошљавање.

Директор Завода за запошљавање, Мирослав Вујичић, казао је да је за ову намјену на Палама издвојено нешто мање од 700.000КМ.


“Овим смо завршили пројекат и фактички га реализовали до краја. Преко стотину незапослених лица ће наћи посао захваљујући програмима запошљавања Завода за запошљавање и локалне заједнице “, навео је Вујичић и додао да је овим обухваћено пет пројеката почевши од приправника до запошљавањ циљних група у категорији самозапошљавања.

Потписивању је присуствовао и начелник општине Пале, Бошко Југовић.


“Нама је жеља да послодавци међу новим запосленим препознају добре пословне партнере и раднике које могу заздржати и после тога. Овим се смањује тренд незапослености на подручју општине Пале и тренд активности Завода за запошљавање”, казао је Југовић.

“Студентски центар Пале је само један од преко 80 послодаваца који ће у наредном периоду пружити прилику људима да одраде приправнички стаж и на тај начин стекну своје прво радно искуство. Ово је заиста велика ствар и могу само да се захвалим Заводу за запошљавање и Влади Републике Српске на овим програмима”, изјавио је Дамјан Шкипина, директор Студентског центра Пале.

Filter 2019