Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /latinica

Pale: Za podsticaj preduzetnicima oko 140 000 KM

Autor: FILTER/V.Č.

U prostorijama Skupštine opštine Pale danas je potpisan ugovor sa preduzetnicima koji su ostvarili pravo na podsticaj za privrednike.

“Veliko hvala opštini što u ovako teškim momentima misli na nas i nama ova pomoć zaista mnogo znači”, rekla je Ranka Stanišić, vlasnik frizerskog salona “Ranko”.

“Želim da se zahvalim opštini što je imala sluha da pomogne svima nama u ovakvoj situaciji, da ne bi došlo do otpuštanja radnika. Nadam se da će opština i ubuduće imati mogućnosti da nam izadje u susret na ovaj način”, izjavio je Dejan Golijanin, vlasnik hotela “Džet Set”

Siniša Pejović, vlasnik tehih servisa “Kristal” zahvalio je na ovoj ali i ranijoj pomoći. Kako je rekao, svaka sitnica u današnje vrijeme znači.


“Na ovaj način zaokružili smo priču od oko 200.000KM, pomogli smo oblast poljoprivrede sa preko 60. 000 KM, a evo i danas skoro 140.000KM. Moram naglasiti da ovo nisu mjere ublažavanja posljedica virusa korona, ovo su redovne podsticajne mjere za investiciona ulaganja, odnosno pomoć našim preduzetnicima pri njihovim investicionim ulaganjima”, rekao je Boško Jugović, načelnik opštine Pale.

“Obuhvatili smo preko stotinu preduzetnika i nadam se da će oni to iskoristiti u najbolje moguće svrhe. Mi ćemo s uplatom krenuti u sledećih par dana, bitno je da se oslanjamo jedni na druge, a za sledeću godinu planiramo još više sredstava za pomoć našim preduzetnicima”, rekao je Jugović.

Filter 2019