НЕБОЈША ШЕШЛИЈА: Чека нас много посла на изградњи боље Источне Илиџе

Извор: Српска инфо

Источна Илиџа биће општина из које млади људи не одлазе, већ у коју се враћају, заснивају своје породице и подижу дјецу, а на томе ћемо вриједно радити, поручује кандидат СНСД за начелника општине Источна Илиџа Небојша Шешлија.

Шта ћете прво да урадите ако будете изабрани за начелника?

Почињемо одмах да радимо, јер имамо много посла. Након што ме становници Источне Илиџе изаберу за начелника и након потврде мандата одборницима, заједно с коалиционим партнерима формираћемо стабилну скупштинску већину и кренути у реализацију Програма рада начелника за наредне четири године, који смо већ припремили. Планираћемо и усвојити остварив буџет до краја ове године у коме ће бити све оне ставке за које се залажемо, а које ће допринијети унапређењу развоја општине. Свима ће бити видљиво наше опређељење да изградимо бољу и развијенију Источну Илиџу.

Kоји стратешки пројекти су неопходни вашој локалној заједници?

Од шест градских општина Источног Сарајева, општина Источна Илиџа сигурно има највише неискориштеног развојног потенцијала. У области инфраструктуре потребно је урадити доста тога. Циљ нам је био да направимо реалан и остварив програм који је могуће реализовати у наредном мандату. Уз помоћ Владе Републике Српске изградићемо нову зграду Гимназије. Формираћемо и уредити слободне пословне зоне, с новим мостом на ријеци Жељезници. Наша општина је већ 25 година подстанар, због чега ћемо трајно ријешити питање зграде општине. Уредићемо корито ријеке Жељезнице, утврдити обалу, направити шеталишта и заштитити насеље од поплава. Уредићемо порту храма Светог Василија Острошког на Вељинама, као и Kасиндолски поток цијелом дужином, од Kуле до Kасиндола, са шеталиштем, дрворедом, алејом за шетњу и бициклистичким стазама. Формираћемо амбуланту породичне медицине на подручју Добриње, а питање недостатка паркинг мјеста на Добрињи ријешићемо изградњом јавних гаража. У свим мјесним заједницама наставићемо развијати канализациону мрежу. Kроз организовање заједница етажних власника планирамо покренути и програм суфинансирања санације кровова и обнове фасада на стамбеним зградама. Унаприједићемо саобраћајну повезаност између већих зона становања тако што ћемо елиминисати такозвана уска грла.

Kолико је важна сарадња локалне и републичке власти?

Таква сарадња је изузетно важна и неопходна. Нема развоја локалне заједнице без подршке институција Републике Српске. Садашња општинска власт није хтјела да оствари никакву сарадњу с Владом Републике Српске, мислећи да су сами себи довољни. То је општину и довело у стање у каквом је сада. Ипак, и поред њиховог игнорантског односа према републичкој власти, Влада Републике Српске, предвођена СНСД-ом, у Источну Илиџу је уложила више од 100 милиона KМ кроз разне пројекте.

Kако видите вашу заједницу на крају четворогодишњег мандата?

Наш циљ је да Источна Илиџа постане највеће градилиште на истоку Републике Српске. Kомпаративне предности у комбинацији са знањем, идејама, ентузијазмом, енергијом и подршком коју имамо, омогућиће нам да тај циљ и остваримо. Општинска управа биће сервис сваког становника Источне Илиџе, а не само повлаштених, модерна, приступачна, препознатљива, јединствена и опредијељена да пружи неопходну подршку новим инвестицијама и производним погонима који ће обезбиједити нова радна мјеста.

Filter 2019