Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /латиница

Мала Софија сваким даном све боље

Извор: РТРС

Прошла су два мјесеца откако је мала Софија Маркуљевић са родитељима отишла на лијечење у Сан Франциско. Стигле су и вијести које Србија, али и регион, жељно очекују – Софија је сваким даном све боље. Стефан и Марија Маркуљевић сада апелују на све људе добре воље да се прикључе акцијама за помоћ у лијечењу друге болесне дјеце.

Софија Маркуљевић је с родитељима Стефаном и Маријом око два мјесеца у Лос Анђелесу гдје је 2. септембра примила золгенсму – лијек за лијечење спиналне мишићне атрофије, најскупљи на свијету и регистрован само у Сједињеним Америчким Државама.

Отац Стефан објашњава да Софија од тада добија велике количине стероида и да је из тог разлога потребно стално праћење у болници и анализе крви и осталих параметара који су потребни.

– Свакодневица нам је таква да имамо стално вјежбице, што физикалну терапију, што окупациону, базен и то је нешто што доприноси Софији да буде много боље. Софија је много јача, много чвршћа, јаче се дере и плаче што је јако добро и има одличне резултате – прича Стефан.

Додаје и да зна да не може све то преко ноћи и да је далеко од одличног али је, како каже, много боље него што је било.

– Морам да се захвалим свим породицама овдје у Лос Анђелесу које су нам помогле када смо дошли, да се снађемо, смјестимо, пронађемо болницу и све оно што нам је било потребно и увијек су били ту за нас и овим путем желим да им кажем хвала – захвалан је отац Софије.

Марија, Софијина мајка, истакла је такође да се велики број људи у Лос Анђелесу укључио када је Софији била потребна помоћ и пуно им помогао.

Додала је и да се и сада на разне начине укључују у акције за Лану, Мину, Анику, Оливера и сву другу дјецу којима је потребна помоћ.

– Ми још једном желимо да се захвалимо свима вама који сте Софији дали шансу да дође овдје да добије терапију и да се сви заједно боримо да она буде боље. На све могуће начине сте нам помогли и желимо да апелујемо на све који су у могућности да се такође укључе у акцију за Лану, Мину, Анику, Оливера и другу дјецу и да уз божију помоћ сва та дјеца добију терапију и да се овдје придруже Софији – поручила је Марија Маркуљевић за РТС из Лос Анђелеса.

Filter 2019