Mon. Mar 27, 2023
ћирилица /латиница

Којо Лучић узгојио тикву тешку више од 80 килограма

Извор: Срна

Пољопривредни произвођач из Војковића, општина Источна Илиџа, Којо Лучић добитник је прве награде на манифестацији “Дани тикве”, јер је узгојио тикву тешку 80,7 килограма, за шта је од организатора награђен са 200 КМ.

“Немам никакав посебан рецепт, једноставно, добро сам нађубрио њиву, било је доста воде и то је то”, рекао је Лучић Срни.

Овај вриједни домаћин бави се узгојем воћа и поврћа, а посебно је познат по узгоју купина и производњи купиновог вина, као и ракија од јабуке, крушке и шљива.

Предсједник Удружења грађана “Пробуди се” из Источне Илиџе Роксанда Мичић истакла је да је ово седма по реду манифестација “Дани тикве”, а основни циљ јој је промоција пољопривреде и предузетништва, као и употреба тикве у људској исхрани као једне од најздравијих култура која добро успијева на овим просторима.

“Нажалост, ово данас само је дјелић оног што су урадиле вриједне руке наших суграђана који се баве пољопривредом и што смо жељели да прикажемо јавности, али нас је у томе спријечила епидемиолошка ситуација изазвана вирусом корона”,  навела је Мичићева.

Током овог догађаја приређена је и промоција старих заната, домаћих производа од воћа и поврћа, као и избор најљепшег, најмањег и најдужег плода тикве.

Filter 2019