Sat. Apr 20, 2024
ћирилица /латиница

Код 63 особе у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 428 лабораторијских узорaка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 63 особе у Републици Српској.

Ради се о 31 мушкој и 32 женске особе, од којих је 18 млађе, 31 средње и 14 особа старије животне доби. Према мјесту пребивалишта,18 особа је из Бањалуке, по осам из Градишке и Добоја, седам из Приједора, по четири особе из Бијељине и Лакташа, три из Фоче, двије из Рудог и по једна особа је из Вишеграда, Зворника, Котор Вароша, Мркоњић Града, Новог Града, Пала, Прњавора, Станара и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о два мушкарца и двије жене старије животне доби из Модриче, Добоја, Прњавора и Бањалуке.

До сада је у Републици Српској потврђено 9.706 случајева вируса корона, а преминулo je укупно 318 особa код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 6.596 особа, а тестирано је укупно 82.443 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 184, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 54, а у oпштим болницама 130.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 3.330 особа, а надзор је завршен код 61.822 особе.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com