Wed. Mar 22, 2023
ћирилица /латиница

Код 245 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Извор: Институт за јавно здравство РС

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 817 лабораторијских узорaка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 245 особa у Републици Српској.

Ради се о 137 мушких и 108 женских особа, од којих је 55 млађе, 151 средње и 39 особe старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 83 особe су из Бањалуке, 41 из Зворника, 31 из Бијељине, 15 из Теслића, 14 из Сокоца, девет из Фоче, по шест из Вишеграда и Челинца, по пет из Приједора, Кнежева и Рогатице, четири из Петрова, три из Дервенте, по двије из Добоја, Новог Горажда и Шипова и по једна из Гацка, Градишке, Источног Старог Града, Лакташа, Милића, Мркоњић Града, Модриче, Осмака, Пала, Прњавора, Рудог и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су четири смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона.

Ради се о три мушкарца и жени средње и старије животне доби из Лакташа, Фоче, Источне Илиџе и Рогатице.

До сада је у Републици Српској потврђено 12.057 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 343 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 7.510 особа, а тестирано је укупно 94.270 особа.

Filter 2019