Thu. Mar 23, 2023
ћирилица /latinica

ETF: Svečani prijem za brucoše

Izvor: SRNA

Elektrotehnički fakultet /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu samostalnim kadrom organizovao je nastavu na prvoj godini studija i sprovedene su sve propisane epidemiološke mjere, rekao je dekan ETF-a Božidar Popović.

Popović je danas organizovao svečani prijem za brucoše.

“Veoma smo zadovoljni jer je bilo prisutno 84 brucoša u dvije grupe s obzirom na mjere zaštite od virusa korona koje sprovodimo na ETF-u. Zadovoljni smo upisom i našim mladim kolegama. Nadam se da će u skorije vrijeme, tačnije za četiri godine to biti naše kolege diplomirani inženjeri elektrotehnike i želim im puno sreće u toku studiranja”, rekao je Popović.

Dekan ETF-a je ukazao da će se nastava za brucoše odvijati u četiri grupe, tako što će dvije grupe biti prisutne na predavanjima u amfiteatru “Prof. dr Veljko Vuletić” u kojem može sjediti 350 lica.

“Međutim, radi mjera koje smo preduzeli označili smo nekih 45 mjesta. Brucoši koji budu slobodni u tom terminu biće raspoređeni u dvije učionice u koje može da se smjesti 50 lica. Međutim, zbog situcije biće smješteno 21 brucoš. Tako da će oni imati auditorne vježbe, dok ostale dvije grupe imaju predavanja”, precizirao je Popović.

Brucoši Aleksandar Vidaković i Isidora Obućina izrazili su nadu da će početak studija biti uspješan i zahvalili za prigodne poklone koji su im uručeni.

“Nakon završene srednje škole logičan slijed je bio izbor nekog tehničkog
fakulteta. Odlučio sam se baš za ETF i nadam se dobroj saradnji sa profesorima i asistentima”, rekao je Vidaković.

Obućina je istakla da se za ETF odlučila jer ima namjeru da ostane u Republici Srpskoj i zasnuje porodicu, te da se nada da će joj znanje koje će dobiti na ovom fakultetu omogućiti da se zaposli i obezbijedi egzistenciju.

Filter 2019