Wed. Mar 29, 2023
ћирилица /латиница

ЕТФ: Свечани пријем за бруцоше

Извор: СРНА

Електротехнички факултет /ЕТФ/ Универзитета у Источном Сарајеву самосталним кадром организовао је наставу на првој години студија и спроведене су све прописане епидемиолошке мјере, рекао је декан ЕТФ-а Божидар Поповић.

Поповић је данас организовао свечани пријем за бруцоше.

“Веома смо задовољни јер је било присутно 84 бруцоша у двије групе с обзиром на мјере заштите од вируса корона које спроводимо на ЕТФ-у. Задовољни смо уписом и нашим младим колегама. Надам се да ће у скорије вријеме, тачније за четири године то бити наше колеге дипломирани инжењери електротехнике и желим им пуно среће у току студирања”, рекао је Поповић.

Декан ЕТФ-а је указао да ће се настава за бруцоше одвијати у четири групе, тако што ће двије групе бити присутне на предавањима у амфитеатру “Проф. др Вељко Вулетић” у којем може сједити 350 лица.

“Међутим, ради мјера које смо предузели означили смо неких 45 мјеста. Бруцоши који буду слободни у том термину биће распоређени у двије учионице у које може да се смјести 50 лица. Међутим, због ситуције биће смјештено 21 бруцош. Тако да ће они имати аудиторне вјежбе, док остале двије групе имају предавања”, прецизирао је Поповић.

Бруцоши Александар Видаковић и Исидора Обућина изразили су наду да ће почетак студија бити успјешан и захвалили за пригодне поклоне који су им уручени.

“Након завршене средње школе логичан слијед је био избор неког техничког
факултета. Одлучио сам се баш за ЕТФ и надам се доброј сарадњи са професорима и асистентима”, рекао је Видаковић.

Обућина је истакла да се за ЕТФ одлучила јер има намјеру да остане у Републици Српској и заснује породицу, те да се нада да ће јој знање које ће добити на овом факултету омогућити да се запосли и обезбиједи егзистенцију.

Filter 2019