Tue. Mar 28, 2023
ћирилица /латиница

Додик: Југовић и Ћосић најбоље рјешење за наставак развоја

Извор: Срна

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је данас на Палама да су кандидати СНСД-а на предстојећим изборима за начелника општине Бошко Југовић и за градоначелника Источног Сарајева Љубиша Ћосић најбоље рјешење јер са републичком и влашћу на нивоу БиХ могу да рачунају на континуитет развоја локалне заједнице.

Он је нагласио да је данас дошао на Пале по још једну побједу СНСД-а, по побједу Југовића и Ћосића.

“Имам образа да то затражим од ових људи”, рекао је Додик новинарима након сусрета са кандидатима за одборнике у Скупштини општине Пале, наводећи примјере досадашњег улагања у ову локалну заједницу.

Додик је навео да је учествовао у реализацији многих пројеката на Палама од изградње факултета, променаде, цркве, преко нове школе `Србија`, спортске дворане, студентских домова, тунела Стамбулчић, па до Јахорине у коју је до сада уложено више од 100 милиона КМ, а у наредном периоду биће уложено још толико за побољшање укупне туристичке понуде.

Он је истакао да је све то за добробит људи који живе и раде на Палама.

Додик је нагалсио да се мора урадити више за сваког човјека, да се обезбиједи више радних мјеста, да то није флоскула, јер је и у периоду епидемије вируса корона Република Српска изгубила најмање радних мјеста у окружењу.

“Ово је тешко вријеме, вријеме многих изазова, које тражи јединство и стабилност да би се на прави начин извукли из кризе када дође вријеме за санацију штете”, поручио је Додик и додао да ће се оне заједнице које буду поцијепане политички и институционално бавити собом, а не пројектима и санацијом.

Додик је истакао да је дужност да се одржи стабилност и да је та стабилност у оквиру СНСД-а загарнтована.

Он је подсјетио да је на Палама у једном периоду било много убистава, а да је данас овај дио Републике знатно стабилан.

“Успјели смо да обезбиједимо стабилност и безбједност и овог дијела Републике Српске и цијеле Републике”, рекао је Додик и додао да је сигурност у томе да становници ове локалне заједнице на изборима подрже СНСД, одборничку листу странке и кандидата за начелника Пала Бошка Југовића.

Додик је истакао да је Бошко Југовић показао истрајност да се бори и да је оно како се односи према суграђанима најбоља мјера очекивања да СНСД побиједи на Палама, које су историјско мјесто и веома битно за српски народ.

Према његовим ријечима, историја ће биљежити да су Пале биле мјесто у коме је донесена одлука о формирању Републике Српске, што је веома значајно.

Додик се са кандидатима уза начелника, градоначелника и одборнике и окупљеним грађанима прошетао паљанским шеталиштем.

Кандидат СНСД-а за начелника општине Пале Бошко Југовић рекао је да СНСД нуди грађанима изградњу, стабилност у држави, константно инвестирање у свим сегментима.

Југовић је, приликом промоције кандидата СНСД-а за предстојеће изборе којој је присуствовао и предсједник странке Милорад Додик, истакао да је то прилика да грађани виде која је то снага и јединство, што се показује сваки дан кроз реализацију пројеката.

Он је напоменуо да је један од тих пројеката и данашње заједничко полагање камена темељца за изградњу Музеја одбрамбено-отаџбинског рата.

Југовић очекује да ће грађани изабрати најбољу опцију, а то је наставак онога што је урађено претходних година, да ће изабрати јединство власти на локалном, градском и републичком нивоу, што значи побједу њега као кандидата за начелника општине Пале, добар резултата листе одборника, као и Љубише Ћосића за градоначелника Источног Сарајева.

Ћосић је нагласио да су становници Пала 2016. године дали повјерење СНСД-у и Југовићу и да је за протекле четири године учињен значајан искорак у односу на ранији период.

Он је истакао да је Југовић показао да је општина Пале најзначајнија и највећа у саставу града Источно Сарајево и да сигурно да он и његов тим, заједно са искреним коалиционим партнерима, иду у убједљиву побједу под слоганом “Окупљање за Пале, окупљање за Источно Сарајево”.

“Нама треба интегралан град Источно Сарајево од Сокоца до Пала, са јединственим простором који ће бити подржан од Владе Републике Српске и, од српског члана Предсједништва, нашег предсједника Додика”, рекао је Ћосић.

Он је нагласио да не постоји ниједан капитални или пројекат од великог значаја за град Источно Сарајево у чијој реализацији није учествовала Влада Републике Српске и чијој реализацији печат није дао СНСД.

Ћосић је оцијенио да је Југовић у претходном периоду урадио много, да су сви заједно у три локалне заједнице у граду које су водили показали искорак и да ће у наредних 20 дана грађани препознати исправност њихове политике и дати им прилику да наставе да воде оне локалне заједнице за које су се кандидовали, да освоје нове и да воде град Источно Сарајево.

Filter 2019